top of page

VAKIFBANK EMEKLİ SANDIĞI'NDAN CEVAP (Kamu Kurum İskontosu uygulanmaksızın fatura edilen ilaçlar hk.)



VAKIFBANK EMEKLİ SANDIĞI'NDAN GELEN CEVAP YAZISI:

 

SANDIĞA YAPILAN BAŞVURUMUZ:


18/08/2023

TEİS2023-115


TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.MEMUR VE HİZMETLİLERİ

EMEKLİ VE SAĞLIK YARDIM SANDIĞI VAKFI


Adres : Çamlıca Mah. Anadolu Bulvarı 145. Sk No:3

Macunköy Yenimahalle/ Ankara

Tel : 0312 455 27 00 Fax : 0312 427 10 63-65


Konu: Eczanelere Kamu Kurum İskontosu uygulanmaksızın fatura edilen ilaçlar hk.

Bilindiği üzere Kurumunuz sigortalılarının eczanelerden ilaç alımında, eczanelerin Kurumunuza yapacağı iskonto oranı ve bu oranların belirlenme yöntemi SGK’nın Sağlık Uygulama Tebliği esas alınarak şirketinizin tebliğ ve protokolü çerçevesinde belirlenmiştir.


Ancak tüm bu düzenlemelere aykırı bir şekilde ASTRAZENECA İLAÇ SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. isimli firma tarafından; 8699786880016 barkodlu ZOLADEX 3,6 MG DEPOT SUBKUTAN IMPLANT ICEREN KULLANIMA HAZIR ENJEKTOR ve 8699786950030 barkodlu FASLODEX 250 MG/5 ML x 2 ENJEKSIYONLUK COZELTI isimli ilaçlar ecza depolarından eczanelerimize Kamu Kurum Iskontosu uygulanmaksızın fatura edilmektedir. Oysa ki; kurumunuz tarafından bu ilaçlara Kamu Kurum indirimi sisteme reçete girdiğimizde uygulanmakta ve eczanelerimiz haksız bir şekilde zarara uğramaktadır.


İlaç firmaları Kamu Kurum İskontosunu SGK ile ilgili yasal mevzuat ve imzaladıkları taahhütname gereği uygulamakta, şirketinizle ilaç firmaları arasında bu çerçevede yapılmış yasal bir düzenleme ise bulunmamaktadır. Buna rağmen; ilgili firma tarafından SGK ile olan mevzuata rağmen haksız ve hukuksuz bir biçimde Kamu Kurum İskontosunu aktarılmadan bahse konu ürünler eczanelere faturalandırıldığından hem eczane ekonomilerimiz zarar görmekte hem de hak sahiplerinin ilaca ulaşmasında engel teşkil ederek mağduriyetler oluşmaktadır.


TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ VE SAĞLIK YARDIM SANDIĞI VAKFI olarak; bu gibi durumların son bulması için ruhsat sahibi ASTRAZENECA İLAÇ SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. isimli firmayla sorunun giderilmesi için görüşülmesini, sorun çözülene kadar Kamu Kurum İskontosu uygulamasından vazgeçilmesini, gerekli iş ve işlemlerin yapılmaması halinde ilaçların tedarikinde aksamalar yaşanacağı ve uygulanmasından ilgili firmaca imtina edilen Kamu Kurum İskonto tutarlarının sandık üyesi hak sahiplerinizce ödenmek zorunda kalınacağını, bu çerçevede de sigortalı ve hak sahiplerinizin mağduriyet yaşamaması amacıyla gerekli düzenlemeleri yapmanız için bilgilerinize sunarım.



Ecz. Nurten SAYDAN

TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI

GENEL BAŞKANI


bottom of page