top of page

SGK,GSSGM Ne Yapılan Başvurumuz(mahsuplaşma faturaları için)


15/12/2023

TEİS2023-157

 

T.C. 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 

GENEL SAĞLIK SİGORTASI 

GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE

 

Konu: 2023-1 Ek Protokole istinaden “2022 Ekim – 2023 Nisan” dönemine ait yansıtılacak eczacı indirimi veya reçete bedeli farkları “negatif” değerli olan eczanelerin mahsuplaşma süreci hk.

 

 

Bilindiği üzere; 01/10/2022 tarihinde yürürlüğe giren “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol”de değişiklik yapan 2023/1 Sayılı “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Ek Protokol 2023-1”; Kurumunuz ve Türk Eczacıları Birliği arasında 28.04.2023 tarihinde imzalanmıştır.

 

Yürürlüğe alınacağı belirlenen maddi düzenlemelere dair mahsuplaşma işlemleri için 21.09.2023 tarihi itibariyle Medula Provizyon Sistemi üzerinde açılan Ek Fatura bölümünden, ilgili fatura dönemleri seçilerek, eczanelerce faturalar düzenlenmeye başlanmıştır.

 

Eczanelere yansıtılması Kurumunuzca taahhüt edilen eczane indirim oranı kaynaklı farklar ile hizmet bedeli tutarı farkları eczanelere ödenmeye başlamış olsa da bu değerlerden biri “negatif” diğeri “pozitif” olan eczaneler için yapılacak iş ve işlemler henüz düzenlenmediğinden; bahse konu eczacılar Kurum ile mahsuplaşmalarını henüz tamamlayamamıştır.

 

Medula Provizyon Sistemi’ndeki Ek Fatura sorgusundaki “Eczane Hizmet Bedeli” ve “Eczane İndirim Oranı” değerlerinden biri negatif diğeri pozitif olan eczanelerin mahsuplaşabilmesi için sistem üzerinden gerekli tanımlama ve işlemlerin, 2023 takvim yılı sona ermeden ivedi biçimde tamamlanması için gereğini bilgilerinize arz ederim.

 

 

 

Ecz. Nurten SAYDAN

TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI

GENEL BAŞKANI

 

 

bottom of page