top of page

TİTCK DENETİM HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI’NA YAPILAN BAŞVURUMUZ .(İlaç firmaları tarafından


teis yeni

  21/03/2016

                                                                                              TEİS2016-39

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI

TÜRKİYE TIBBİ İLAÇ VE CİHAZ KURUMU

DENETİM HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI’NA

ANKARA

KONU: İlaç firmaları tarafından ilaç kutusunun üzerindeki son kullanma tarihleri ile karekod bilgilerindeki tarihlerin birbirini tutmaması ve farklı olması hk.

Üye meslektaşlarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda ,bazı  İlaçların üzerindeki karekod bilgilerinde bulunan son kullanma tarihleri ile ilaçların orijinal kutusunda bulunan son kullanma tarihleri birbirinden farklı çıkmakta olup, bu ilaçlar Medula Sistemine girildiğinde, karekod tarihlerine göre işlem yapan İTS tarafından ilacın “Son kullanma tarihi geçmiştir, Hastaya verilemez” hata mesajı alınmakta ve son kullanma tarihi aslında geçmemiş olan bu ilaçlar hastalara verilememektedir.

Aşağıda örneklerini ve Medula ekran görüntüsünü gönderdiğimiz ilaçlardan, yaşanılan sorun daha net anlaşılacaktır.

Sendikamızca bu tür hataların az olduğu kanaati ile davranılarak, öncelikle İTS birimini bilgilendirerek sonuç almaya çalışmış bulunmaktayız. Ama bu tür şikayetlerin gün geçtikçe artması ve İTS biriminin bunları tek tek düzeltmesinin imkansızlığını görerek bu yanlışlığın ancak başkanlığınızca düzeltilebileceği kanaatine varmış bulunmaktayız.

Başkanlığınızca sayıları hergün artan bu tür hatalar için ilgili ilaç üretici ve ithalatçı firmaların daha dikkatli ve özenli davranması için gerekli önlemlerin ivedilikle alınmasını, bu hataların neden kaynaklı olduğunun soruşturularak sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını ve bu tip ürünlerden oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli işlemin yapılarak sonucun tarafımıza yazılı olarak bildirilmesini  saygılarımızla arz ve talep ederiz.

                                                                   Ecz. Nurten SAYDAN

                                                        TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI

                                                                    GENEL BAŞKANI

 EK: hatalı örnekler

bottom of page