top of page

TİTCK BAŞKANLIĞINA YAPILAN BAŞVURUMUZ.(6197 ve 1262 sayılı kanunlara aykırı olarak internet üzerinde


                                                                                                                      11/11/2019

                                                                                                                      TEİS2019-33

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU

BAŞKANLIĞI

ANKARA

Konu : 6197 ve 1262 sayılı kanunlara aykırı olarak internet üzerinden yapılan satışlar hk.

Sendikamıza gelen bildirimlerde **********Ticaret A.Ş. ye ait olan www.tre*************.com internet satış platformu tarafından 1262 Sayılı Kanun ile 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Kanuna aykırı olarak satış yapıldığı tespit edilmiştir.

Bilindiği üzere 6197 Sayılı kanunun 24. Maddesinde “İlaçların internet veya başkaca herhangi bir elektronik ortamda satışı yapılamaz.” denilmekte, 28. Maddesinde ise  “Beşerî ilaçlar, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı geleneksel bitkisel tıbbi ürünler; Sağlık Bakanlığının iznine tabi olan homeopatik tıbbi ürünler, enteral beslenme ürünleri dâhil özel tıbbi amaçlı diyet gıdalar ve özel tıbbi amaçlı bebek mamaları münhasıran eczanede satılır” denilmekte olup , 1262 sayılı İspençiyari Ve Tıbbi Müstahzarlar Kanununa göre de bu ürünlerin “…eczanelerle ecza depolarından başka yerlere satılması yasak” bulunmaktadır.

Satış platformunun internet sitesindeki https://www.tre**************.com adresindeki ürünler Kurumunuz tarafından yayınlamış olan;

listelerindeki münhasıran Eczanede satılması gereken ve internette satılması yasak olan ürünler den içermekte ve ivedilikle internet sitesinden kaldırılması gerekmektedir.

Söz konusu internet sitesi hakkında Kurumunuz tarafından gerekli işlemlerin yapılması için gereğini bilgilerinize arz ederim.

Ecz. Nurten SAYDAN

 TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI

 GENEL BAŞKANI

bottom of page