top of page

TİTCK BAŞKANINA YAPILAN ZİYARET



Değerli Üyelerimiz ve Meslektaşlarımız,


Sendika olarak 12.10.2022 tarihinde TİTCK Başkanı Dr.Asım Hocaoğlu'nu makamında ziyaret ederek kendisine yeni görevinin hayırlı olması ve başarılı olması dileklerimizi ilettik.


Yaptığımız ziyarete TİTCK Destek Hizmetleri ve Bilgi Yönetimi Başkan Yardımcısı Ferhat Güngör ve Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı Ecz. Bayram Özkan’nın katılımı ile İlaç Takip Sisteminde yaşanan sorun ve sıkıntılar sözlü olarak anlatılmış ve bir rapor halinde de kendilerine sunulmuştur.


Ziyaretimiz sırasında İlaç Takip Sisteminin, eczacıyı haksız yere zan altında bırakan bazı uygulamalarından vazgeçilmesini, eczanelerimize stok düzenleme hakkı verilmesini talep ettik. Öte yandan Sağlık Bakanlığının akılcı ilaç kullanımı ile ilgili kamu spotlarından eczacının adını çıkararak ilaç danışmanlığı konusunda sadece hekim vurgusu yapmasının, eczacılık camiasında büyük hayal kırıklığı yarattığı anlatıldı. Bunu üzerine Sayın Başkan ilacın eczacı ve hekim kontrolünde kullanılması gerektiğini ve kamu spotlarında da buna dikkat edileceğini söyledi.


Mesleğimizde yaşanan en hayati sorunlardan biri olan ilaçların bulunamaması sorunu ve bugün yayımlanan İlaç Fiyat Kararnamesindeki düzenlemede her yıl “ilaç kuruna göre “ veya enflasyon seviyesinde barem güncellemesi gerekliliği yönünde düzenleme de yapılması gerektiği iletilerek, yapılan düzenlemenin ilaç yokluğu sorununu çözmeyeceği ifade edilmiştir.


İlaç takip Sistemi ile ilgili sunulan sendikamızın raporu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.


Saygılarımızla.


TEİS YÖNETİM KURULU


TEİS KAMU KURUMLARI KOMİSYON RAPORU
.pdf
Download PDF • 185KB


bottom of page