top of page

TABELA VERGİLERİ İÇİN KANUN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMALIDIR !


TABELA VERGİLERİ İÇİN KANUN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMALIDIR !


SAYIN ECZACI MİLLETVEKİLLERİMİZE TABELA VERGİLERİMİZ İÇİN KANUN DEĞİŞİKLİĞİNİN TBMM GÜNDEMİNE ALINMASI YÖNÜNDEKİ TALEBİMİZİ İLETTİK.


Değerli Üyelerimiz ve Meslektaşlarımız,

Bildiğiniz üzere TBMM gündemi oldukça yoğun ve torba yasa çıkması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı Genelgesi ile 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Kanun kapsamında faaliyet gösteren tüm eczanelerin 1. Basamak Sağlık Kuruluşu olarak tanımlanmış olması, kamu hizmeti yapan eczanelerimizin yasal zorunluluk gereği kullandıkları tabelalar için ilan reklam vergisi ödememesi gerekmesi ve eczanelerden tabela vergisi alınmaması yönündeki yargı kararlarına rağmen bazı belediyelerce eczanelerden ilan reklam vergisi alınmaya devam ettiği için; yasal mevzuatın amir hükümleri çerçevesinde eczanelerin astığı tabela, levha vb. materyal yüzünden vergi ödeme yükümlülüğünden kurtulması amacıyla 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununa düzenleme ilave edilmesi talebiyle aşağıda yer alan kanun teklifi Eczacı Milletvekillerimize Genel Kurul gündemine alınması talebi ile tekrar gönderilmiştir.


Bu konunun bir daha gündemimizi meşgul etmemesi için söz konusu yasal değişikliğin yapılması yönünde Eczacı Milletvekillerimizin gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inançla,


Bilgilerinize Sunarız…


TEİS YÖNETİM KURULU




KANUN TEKLİFİ : MADDE 1- 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun “İstisna ve Muaflıklar” başlıklı 14. Maddesine 11. Bend olarak aşağıdaki cümle ilave edilmiştir.


“6197 Sayılı Kanuna göre açılmış olan eczanelerin ilgili mevzuat çerçevesinde işyerlerinin içine veya dışına asılması zorunlu olan ışıklı ya da ışıksız her türlü afiş, ilan ve reklam ile Eczane Tabelaları ve E-logo tabelaları”

bottom of page