top of page

T.C.GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINDAN KAMUOYU DUYURUSU…


tarım

20/ 02 / 2015 tarihinde gerçekleştirilen kamuoyu duyurusunda:

Birinci grupta yer alan taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlerle ilgili olarak toplam 40 parti ürün (et ürünü, süt ürünü, bal, fıstık ezmesi, zeytinyağı, bulgur ve tahin) açıklanmıştır. Taklit ve tağşiş edilmiş ürünleri üreten firmalar hakkında 5996 sayılı Kanun kapsamında 13.304 Türk Lirası idarî para cezası uygulanarak; bu ürünlerin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilmiştir.

İkinci grupta yer alan kişilerin sağlığını tehlikeye düşürebilecek şekilde laboratuvar analizleri neticesinde içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen 10 parti ürün (takviye edici gıda, çikolata, alkolsüz içecek ve enerji içeceği) açıklanmıştır. Bu ürünler, masrafları sorumlusuna ait olmak üzere piyasadan toplatılmakta ve ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilmektedir. Ayrıca, söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında kamunun sağlığına karşı suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Kamuoyuna duyuru uygulamasının temel amacı tüketicinin sağlığı ve menfaatinin korunması ve sektörde haksız rekabetin önlenmesidir. Bu sayede Bakanlığımızın yürüttüğü resmi kontroller ve firmaların kendi otokontrol sistemi dışında tüketiciler aracılığıyla piyasa üzerinde bir denetim mekanizması oluşturulması ve “güvenilir gıda üretimi” nin teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Ürün/firma bilgilerinin kamuoyuna duyurulması, tüketici tercihlerinin oluşmasında etkili olmaktadır.

TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE BENZERİ ÜRÜNLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır.

Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan 7 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 7 parti ürüne ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur. 20.02.2015Firma Adı Ürün Adı Marka Parti/ Seri No Elit Naturel Gıda Kozm. İnş. Teks. Turz. San. Tic. Ltd. Şti.Yenişehir/ MERSİNEpimedyumlu Ginsengli Bitkisel Karışımlı Macun(İlaç Etkin Maddesi/ Sildenafil) EniolaELT20162001Helin Kör Yusuf Gıda İnş.Kozm.Teks.San.Tic. Ltd.Şti. Akdeniz /MERSİNBitkisel Karışımlı Macun(İlaç Etkin Maddesi/ Sildenafil) Odin352Beyazlar Gıda Teks.Kuy.ve Day.Tük.Malları San.Tic.Ltd.Şti Gebze/KOCAELİEpimedyumlu Bitkisel Karışımlı Macun(İlaç Etkin Maddesi/ Sildenafil) Mindivan28555/09Bitkiden Doğal Yaşam Ürünleri San.Tic.Ltd.Şti. NİĞDEEpimedyumlu Bitkisel Karışımlı Macun(İlaç Etkin Maddesi/ Sildenafil) Lokman Sena Sultan12/2015Cehre Gıda Kozmetik Özel Eğitim San. ve Tic. Ltd.Şti. Karatay/KONYAHerbal Supplement(İlaç Etkin Maddesi/ Sildenafil) Evelle HiltiBiogenecs Biyoteknoloji A.Ş. Sultanbeyli/İSTANBULEpimedyumlu Bitkisel Karışımlı Kapsül(İlaç Etkin Maddesi/ Sildenafil) Vamax040613Toygar Gıda Itriyat Kozmetik Hırdavat Toptan Pazarlama Muratpaşa/ANTALYABlack Bull For Victory 500 mg(İlaç Etkin Maddesi/ Sildenafil) –300ÇİKOLATA Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır.Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan 1 gıda işletmesi ve bu işletmenin ürettiği 1 parti ürüne ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur. 20.02.2015Firma Adı Ürün Adı Marka Parti/ Seri No Sofram Gıda San.Tic.Ltd.Şti.Çatalca/İSTANBULBitkisel Karışımlı Çikolata(İlaç Etkin Maddesi / sildenafil) Festal0016ENERJİ İÇECEĞİGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31inci maddesinin 6ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır.Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları ürettiği kesinleşen 1 gıda işletmesi ve bu işletmenin ürettiği 1 parti ürüne ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur. 20.02.2015Firma Adı Ürün Adı Marka Parti/ Seri No Tor Gıda Meşrubat İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti.adınaFırtına Gıda Sanayi Kartepe / KOCAELİBufalo Maxi Power 18 Enerji İçeceği(İlaç Etkin Maddesi /Sildenafil) Bufalo Maxi Power 18130ALKOLSÜZ İÇECEKGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır.Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan 1 gıda işletmesi ve bu işletmenin ürettiği 1 parti ürüne ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur. 20.02.2015Firma Adı Ürün Adı Marka Parti/ Seri No Fırtına Gıda San. Kartepe/KOCAELİİce Tea Lemon(İlaç Etkin Maddesi / sildenafil) 48 Hours

Comments


bottom of page