top of page

SURİYELİ MÜLTECİ REÇETESİ KARŞILAYAN MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE !


untitled

SURİYELİ MÜLTECİ REÇETESİ KARŞILAYAN

MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE !

         Suriyeli mültecilerin eczanelerimizden reçetelerinin karşılanması yeni bir uygulama olduğu için sizlere sendikamızca alınan bilgiler anında paylaşılmaktadır.








SGK ile anlaşmalı eczanelerin Suriyeli Mültecilerin reçetelerini karşılama zorunluluğu BULUNMAMAKTADIR. Bu reçetelerin karşılanması için ayrıca protokol yapılmasına da gerek yoktur, isteyen eczaneler bu reçeteleri karşılayabilecektir

AFAD yetkililerinden alınan bilgiler doğrultusunda aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

  1. Manuel yazılmış reçeteler ,kimlik fotokopisi ve reçete arkasına kişinin imzası ve varsa telefonunu alınız. E-reçetelerde de kişinin kimlik fotokopisi ve fotokopiye imza ve varsa telini alınız.Reçetelerden eşdeğer ilaç fiyat farkı hariç olmak üzere hiçbir katılım payı alınmayacaktır.

  2. Raporları manuel olarak sisteme girerek ve reçeteye ekleyerek ilaç verebilirsiniz.Rapor elektronik ise diğer SGK reçeteleri gibi giriniz.

  3. Başlangıçta yaşanan en büyük sorun olan 98 li mültecilerin 99 lu numaraya çevrilmesi olmuştur. Bunun için öncelikle göç idresi sayfasından denemesi:

Sonuç alınmıyorsa bilgi@arsiv.teis.org.tr adresine kimlik fotokopisi gönderilmesi gerekmektedir.

  1. 99 lu numaraya çevirdiğiniz halde Medula ya kayıt yapamıyorsanız yine sendikamızın mail adresi olan bilgi@arsiv.teis.org.tr adresine gönderirseniz sorunun giderilmesi için yardımcı olunacaktır.

  2. Başka ilde mülteci kartı olan Suriyelilerin de reçetelerini karşılayabilirisniz.

  3. SEVK hususu: Suriyeli mülteciler Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları bünyesindeki sağlık kurum ve kuruluşlarından (örn;devlet hastaneleri) sevk almadan hizmet alarak reçete yazdırabilirler. Ama üniversite ve özel hastanelere sevksiz müracaat edemez ve sevki olmayan reçeteleri AFAD tarafından karşılanmaz.

         Suriyeli mülteci reçeteleri Medula sistemine girilerek verilecek olup, SUT uygulamalarına uygun olması gerekmektedir.

         Her ayın birinci günü ve son günü arasında karşılanan (sadece içinde bulunduğumuz ekim ayına mahsus olarak ayın 15 ile 31 arası karşılanan) reçeteler Medula sisteminden döküm alınarak ve İl Valiliğinin adına fatura kesilerek Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne gönderilecek veya teslim edilecektir

Fatura teslim süresi ; Takip eden ayın 1-15 arasıdır. (15. Gün dahil ,15. Gün Resmi tatil ise takip eden ilk iş günüdür)

Fatura teslimi: Elden ,iadeli taahhütlü posta ya da kargo yoluyla olmalıdır.

Geç teslim edilen faturalar: Teslim edildiği ayı takip eden ayın 15. Günü teslim edilmiş sayılacaktır.

         İncelenme süresi : 90 gün içinde olacak ve SGK medula sisteminden “incelendi” mesajı gelecektir.

Eksik reçete ve eki belgeler kesinti nedenidir.

İtiraz değerlendirme komisyonuna İTİRAZ hakkınız mevcuttur.

         İncelenen fatura ve ekleri bağlı bulunduğunuz il valiliğine intikal ettikten sonra ödenek gönderilmesinden itibaren 7 iş günü içinde valilikçe (AFAD) ödeme yapılacaktır.

Bu düzenlemeler sadece SURİYELİ mültecileri kapsamakta olup, başka ülkelerden gelen mülteciler bu uygulamanın dışındadır.

         Yeni başlayan bu uygulama hakkında yaşadığınız sıkıntıları bilgi@arsiv.teis.org.tr  adresinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

         Bilgilerinize sunarız.

TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası )

bottom of page