top of page

SGK,GSS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE BAŞVURUMUZ (Ocak fatura teslim süresi uzatılması hk)



14/02/2023

TEİS2023-26


T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE

ANKARA


Konu: 06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem sebebi ile Eczanelerin Ocak 2023 fatura ve ekleri teslim süresinin uzatılması hk.


6 Şubat’ta yaşanan depremden sonra Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adana, Kilis, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep illerimiz yıkılmıştır. İl merkezleri, ilçeler, köyler, evler ve eczanelerin birçoğu enkaz altında kalmıştır. Yaşanan bu büyük afet sonrası depremden etkilenen illerimizde ‘’Olağanüstü Hal’’ ilan edilmiştir.


Bu illerimizde yaşayan yakınları olan veya meslektaşlarına yardıma koşan eczane sahibi eczacılarımız, ilaç hizmetinin aksamaması adına afet bölgesine nöbetleşe olarak giderek, bölgede fedakârca çalışmaya devam etmektedir.


Bölgede eczacı meslek örgütlerimizce sahra eczaneleri kurulmuş olup yurdun dört bir yanından oraya giden meslektaşlarımızın büyük bir özverisiyle deprem mağdurlarına ilaç ve eczacılık hizmeti kesintisiz olarak sunulmaya devam etmektedir.


Bu mücbir sebeplerden dolayı ülkemizdeki tüm eczanelerimize yönelik olarak, 2023 Ocak ayı fatura ve ekleri teslim süresinin üye ve meslektaşlarımız için makul bir süre için ivedilikle uzatılmasını arz ve talep ederiz.


Ecz. Nurten SAYDAN

TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI

GENEL BAŞKANI

bottom of page