top of page

SGK,GSS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLAÇ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA YAPILAN BAŞVURUMUZ.(Levokarnitin etken maddeli ila


                                                                                              27/09/2017

                                                                                              TEİS2017-56

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

İLAÇ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA

ANKARA

Konu: Levokarnitin etken maddeli ilaçların reçetelerinde yapılan kesintiler hk

Sendikamız üyesi eczacılardan edinilen bilgilere göre; Kurumunuzca bazı bölgelerde yapılan reçete kontrollerinde Levokarnitin etken maddesi içeren oral solüsyon reçete bedellerinde; endikasyon uyumu bulunmadığı, ilgili tanının laboratuvar tetkikleri ile konulabileceği, ek belge ve raporlara ihtiyaç olduğu gibi gerekçelerle kesinti yapıldığı yönünde bildirimler gelmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol’ün 3. Uygulanacak Usul Ve Esaslar başlıklı bölümünde yer alan

3.2.14. Reçetelerde mutlaka teşhis yer alacaktır. Teşhisin rapor ile belgelendiği durumlarda (ilacın ödenmesi için hekim tarafından teşhis olarak MEDULA sistemine özel kodlarla girilenler de dahil olmak üzere) teşhis reçete üzerinde yok ise rapordaki teşhis reçete teşhisi olarak kabul edilir. Reçetede kullanımı endikasyon uyumuna bağlı ilaçlar hariç olmak üzere tek teşhis yazılması yeterlidir.”

hükmü gereği söz konusu ilaç endikasyon uyumu ya da tahlil sonucunun eklenmesine bağlı olarak ödenen bir ilaç olmadığı için kesinti yapılması protokol hükümlerine aykırıdır.

         Gereksiz hak kaybı ve mağduriyet yaşanmasına neden olan konuyla ilgili kurum görüşünüzün tarafımıza ve kurumunuz taşra teşkilatına ivedilikle yazılı olarak bildirilmesi için gereğini bilgilerinize arz ederim.

                                                                     Ecz. Nurten SAYDAN

                                                        TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI

                                                                      GENEL BAŞKANI

bottom of page