top of page

SENDİKAMIZCA İŞ BANKASINA YAPILAN BAŞVURU..


16/08/2013    /  TEİS2013-82

Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü

Ticari Bankacılık Pazarlama Bölümü

 LEVENT-İSTANBUL

Konu : SGK eczane ödemelerinde üyelerimizin yaşadığı sorun hk.

         Sendikamıza yapılan yoğun bildirimlerden anlaşıldığı üzere, Bankanız ile SGK arasında yapılan protokole aykırı olarak, üye eczacılarımıza gönderilen Eczane Ödemelerinde son zamanlarda gecikmeler yaşanmaktadır.

         Sendikamızca yetkililerle yapılan görüşmelerde bankanıza SGK tarafından gönderilen ödemelerin ertesi günü sabah hesaplarda olması gerekirken bu yatırma işlemi ertesi gün saat 13:00’a hatta (15 Ağustos 2013 günü olduğu gibi) saat 15:30’a kadar gecikmektedir.

         Eczanelerimiz aynı zamanda ticari müesseseler olduğu için verilen çek ve senet ödemeleri karşılıksız kalmaktadır. Üye eczacılarımızdan gelen şikayetler her geçen gün artmakta olup, SGK ile yaptığımız görüşmelerde SGK tarafında aksama olmadığı, aksamanın sizin bankanızdan kaynaklandığı anlaşılmaktadır.

Eczane eczacılarının sendikası olarak, üyelerimizin yaşadığı  mağduriyetin giderilmesi konusunda gerekli önlem ve çalışmaların ivedilikle yapılmasını, yapılmadığı ve aynı aksamanın tekrarı halinde üyelerimizin haklarını korumak için   hukuksal yollara başvurmak zorunda  kalacağımızı üzülerek bildirmek zorundayız.

         Sorunun kaynaklandığı teknik hatanın/hataların bir an evvel giderilerek sendikamıza konu hakkında ivedilikle yazılı bilgi verilmesi için gereğini  rica ederim.

         Saygılarımla…

Ecz. Nurten SAYDAN

                                               TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI

                                                                  GENEL BAŞKANI

bottom of page