top of page

SENDİKAMIZCA M.E.B. TALİM TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞINA YAPILAN BAŞVURUMUZ.


                                                                                              11/04/2017

                                                                                              TEİS2017-30

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI’NA

ANKARA

Konu: Özgün Yayıncılık’a Ait 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Yayınındaki Eczacının Mesleki Hak ve Saygınlığını Gölgeleyici Görsel Hk.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası olarak kuruluş amacımız , Eczacılık alanında faaliyette bulunan gerçek kişi eczacı işverenlerin hak ve menfaatlerini tüm yasal zeminlerde, kamu ve özel kuruluşlar nezdinde korumak, kollamak ve geliştirmek, çalışma yaşamında ve hayatın diğer alanlarında üyelerinin ve diğer tüm eczacıların ekonomik, demokratik, kültürel, iktisadi, sosyal, mesleki, hukuksal haklarını ve çıkarlarını korumak geliştirmek, dayanışma ve yardımlaşmalarını sağlamak bu yönden müşterek menfaatlerini korumak ve müşterek menfaatler yönünden üyelerini temsil etmektir.

Özgün Yayıncılık’a ait “4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ünite 4 Üretimden Tüketime 4. Fasikül”de işlenen konu içinde konumlandırılmış ve bir eczaneye ait olduğu belli olan yazar kasa fişinde işletme adı olarak “Bizim Market” yazılmıştır. Fiş içerisinde “Naproksen sodyum” etken maddeli bir müstahzar bulunduğu ekteki sayfa fotoğrafında da açıkça görülmektedir.

Eczaneye ait olup, içinde sadece eczanede satılması yasal mevzuatla da sabit olan ürün ile eczane üstünden tahsil edilen kurum alacaklarının bulunduğu yazar kasa fişini bir “market fişi” olarak sunmak; gerçek dışı bir görseli ilkokul çağındaki öğrencilere yönelik bir eğitim materyalinde kullanmış olmanın yanlışlığına ek olarak, eczacı ve eczanenin kamu sağlığındaki yerini sarsmaya, sunulan sağlık ve ilaç hizmetini basitleştirmeye, eczacının ve eczanenin saygınlığına gölge düşürmeye yönelik bir eylemdir.

Amacı ne olursa olsun; ilgili yayında bir eczane fişinin “market” fişi şeklinde konumlandırılıp basılmasıyla; ilaçların markette de satılabileceği şeklinde bir algı oluşturmaya hiçbir kişi ya da kurumun yetkisi ve hakkı bulunmamaktadır.

Özgün Yayıncılık’ın konuyla ilgili uyarılarak, ilgili yayındaki “eczane fişi” görselinin sonraki baskılarda kullanılmamasının sağlanmasını; sonucun tarafımıza yazılı olarak bildirilmesi için gereğini tüm yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla bilgilerinize arz ederim.

                                                                           Ecz. Nurten SAYDAN

                                                           TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI

                                                                           GENEL BAŞKANI

EK: 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER 2 SAYFA


Comments


bottom of page