top of page

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAMAK İÇİN MASKE ALINABİLMELİ, ECZACI VATANDAŞA İHTİYAÇ HALİNDE MASKE SATABİLMELİ

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAMAK İÇİN MASKE ALINABİLMELİ!

ECZACI VATANDAŞA İHTİYAÇ HALİNDE MASKE SATABİLMELİ !

Sağlık Bakanlığı’nın eczaneler aracılığıyla ücretsiz maske dağıtımı iki büyük ilde başladı.

Vatandaşlar ücretsiz maskelerini T.C. kimlik numaraları ve telefonlarına gelen kod ile eczanelerden temin edebiliyor. Ancak bu kodlar ilk olarak 57-65 yaş arasındaki vatandaşlara geliyor ve kendisine henüz kod gelmeyen ancak işine, bakkala vb. birçok yere gitmek zorunda olanlar ile toplu taşımayı kullanmak zorunda olan vatandaşlar maske bulamıyor ve maskeye erişemiyor.

“Vatandaşın maskesiz sokağa çıkmaması gerekirken maske bulamaması hastalık riskini arttırır” diyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, “Salgından en iyi korunma aracı olan maskelerin eczanelerimizden ihtiyaç halinde satılmasının serbest bırakılması gerekiyor” diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Markete, hastaneye, fırına veya işlerine gidecek, toplu taşım araçlarına binecek kişiler maske satılması yasak olduğu için maske bulup alamıyor. Kendilerine kod gelmediği için ve eczanelerden de satılmadığı için işportadan, nalbur, büfe gibi sağlıklı olmayan koşullarda yasağa aykırı bir şekilde temin etmeye çalışıyorlar. Bu yüzden de eczanelerimizde hastaların çok sert tepkilerine maruz kalıyoruz. Dünyanın yaşadığı bu salgında en iyi korunma aracı olan maskeler için eczanelerimizden ihtiyaç halinde maske satılmasının serbest bırakılması için izin istiyoruz.

MEVCUT UYGULAMAKİ SORUNLAR NEDENİYLE VATANDAŞ DA ECZACI DA ZOR DURUMDA

Ücretsiz maske temini için SMS ile kodlar gelmeye başladı, ancak sınırlı bir şekilde dağıtım yapıldığı için vatandaş maske bulamıyor ve hastalık bulaşma riski artıyor. Maske bulamayan vatandaş bazen aynı maskeyi defalarca kullanabiliyor. Çok riskli günler geçirdiğimiz bu dönemde elbette devletimiz maske dağıtımına devam etmeli ancak ihtiyaç halinde eczaneler de vatandaşa maske ulaştırabilmeli. Şu an eczacılar bile kendi kullanımları için maske satın alamıyor. Bu durumun sağlıklı bir hale gelmesi için Bakanlıkça bir fiyat belirlenmeli ve eczacılar da T.C. kimlik numarası girerek o fiyattan ihtiyaç halinde vatandaşa maske satabilmelidir. Bu konunun ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekiyor.”

TEİS BASIN BÜROSU/14/04/2020

bottom of page