top of page

İTS'de "Miadı Geçmiş" Gözüken İlaçların Listelenmesi

Sayın Üyemiz,


Eczanelerimizde son kullanma tarihi geçen ilaçların fiziki stoktan ayrılmasının yanı sıra, "yazılımsal" olarak da İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinden eczane kayıtlarından düşürülmesi gerekmektedir.


https://paydas.its.gov.tr adresli İlaç Takip Sistemi Online İşlemler sayfasında bulunan "Miadı Geçmiş Ürünler" bağlantısı ile İTS'de eczanemize kayıtlı kalan ve "imha bildirimi" yapılması gereken ürünler görüntülenebilir. Bu ürünleri kolaylıkla sorgulayarak ve detaylarına erişerek, ilgili karekodları Excel dosyası olarak indirebilirsiniz.

İlgili ekranda yer alan "Sorgula" butonuna basıldığında; eczanemizin GLN'sine kayıtlı kalan miadı geçmiş ürünler; her satırda bir kalem ürün olacak şekilde listelenmektedir.

Listelenen ürün satırlarının en sağında yer alan "üç nokta" ikonuna basıldığında görüntülenen "Detaya Git" butuna basarak ilgili ürüne ait karekodlar listelenebilmektedir.

Ekranda görüntülenen karekod listesini topluca indirmek için ekranın sağ üst köşesinde yer alan "Excel İndir" butonuna basılmaktadır. İndirilen Excel dosyasında karekodlar 4 ayrı sütun olarak; barkod, sıra no, parti no ve SKT sütunları şeklinde listelenmektedir.

Yukarıda ifade edilen şekilde; İlaç Takip Sistemi Online İşlemler sayfasında "Miadı Geçmiş Ürünler" ekranından indirilen bu Excel dosyasındaki karekodlar, sütunlar halinde ayrık olduğundan, eczane yazılımlarında işlem yapabilmek adına tek satırlık karekodlara dönüştürülmesi gerekmektedir. Bu sütun birleştirme işlemini, Sendikamızın hazırlamış olduğu TEİS_KAREKOD_OLUŞTURMA_DOKÜMANI (MİAD).xlsx dokümanı ile kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

TEİS_KAREKOD_OLUŞTURMA_DOKÜMANI (MİAD) v.5
.xlsx
XLSX dosyasını indir • 1.96MB

İTS Online İşlemlerden indirdiğiniz "XX.XX.2023_Miadi_Gecmıs_Urunler.xlsx" isimli Excel formatlı dosyayı açarak, ilk dört sütunda yer alan karekod bilgilerini içeren hücreleri (tüm sütunları değil) kopyalayıp, yukarıda bağlantısı paylaşılan "TEİS_KAREKOD_OLUŞTURMA_DOKÜMANI (MİAD).xlsx" isimli dosyayı açıp, ilk dört sütundaki ilgili alana yapıştırdığınızda yan sütunlarda ilgili karekodların "birleştirilmiş" halleri, reçete tipleri ve ürün isimleri listelenecektir.

Bu işlem sonucunda elde edilen karekodlar; kullanılan eczane yazılımı aracılığı ile İlaç Takip Sistemi üzerinden imha bildirimi yapılmak üzere kullanılabilecektir.

 

MİADI GEÇEN İLAÇLARIN "FİZİKİ" İMHA İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME


TEİS olarak; eczanelerimizde oluşan atık ilaçların imha bedellerini karşılayarak üye eczanelerimize destek oluyoruz.


Sendikamız, eczanelerimizde oluşan atık ilaçların imha bedellerini karşılayarak üye eczacılarımıza destek olmaktadır. Yapılan hesaplamalar sonucu her eczanede yılda yaklaşık 7 Kg atık ilaç oluştuğunu saptadık. Bu sebeple, üye eczanelerimizin yıllık 10 Kg’a kadar olan atık ilaçlarını, imha edilmesi için PHARMABOTANICA ile anlaşma gerçekleştirdik.


Yapılan hesaplamalara göre her eczanede ortalama olarak yılda 7 Kg civarında atık ilaç oluştuğunu tespit edildiğinden her üye eczacımızın eczanesinde oluşan yıllık 10 Kg’a kadar olan atıklarını; atık bedeli ve kargo ücreti TEİS tarafından karşılanmak üzere imha edilmesi konusunda Türkiye’nin ATIK İLAÇ konusunda tek yetkili ara depolama tesisi olan PHARMABOTANICA ile anlaşma sağladık.


PHARMABOTANİCA ’ya ait olan https://www.atikilac.org adresi üzerinden yönlendirmeleri takip ederek atık ilaçlarınızı kolaylıkla imha ettirebilirsiniz. 2022 yılında başlatmış olduğumuz bu işbirliğimiz, 2023 yılında da sürmektedir.


NOT: Atık İlaç Yönetim Sistemi ve kampanya detayları hakkında daha fazla bilgi almak için Pharmabotanica'ya 0312 2842060 –0312 2842064 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.


Saygılarımızla,


TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI

YÖNETİM KURULU



bottom of page