top of page

Eczanelerden Vatandaşa Ücretsiz Maske Tedariki Hakkında

Eczanelerden 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz dağıtılmak üzere ecza depoları üzerinden maske gönderilmeye başlanmıştır. Çalıştığı ecza deposundan kendisine maske ulaştırılan üyelerimiz aşağıdaki işlem adımları ile vatandaşa "5'er adet" maske tedariki yapabilirler. Maskelerin dağıtımına yeni başlandığı için eczanelerin tamamına ne zaman ulaşacağı ve ne sıklıkla kaçar adet dağıtımı yapılacağı henüz netlik kazanmamıştır.

Eczanelerden vatandaşlarımıza sunulacak maskeler için gerekli kayıt işlemi https://recetem.enabiz.gov.tr/ adresli Reçetem Uygulaması üzerinden açılan "Maske İşlemleri" menüsünden yapılacaktır.

Sağlık Bakanlığı’ndan vatandaşlara; yaş gruplarına göre 57-65 yaş arasındakilere öncelik verilecek şekilde SMS gönderilecek olup, gelen SMS içinde yer alan KOD ile eczanelerimize başvurabileceklerdir.

Telefonlarına gelen SMS'teki KOD ile kayıt yapılabiliyorsa karekod ile herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur.

İlgili ekrandaki “Maske İşlemleri/Maske Kaydı Oluştur” menüsünde yer alan ekrana; vatandaşın cep telefonuna gelen SMS içerisinde yer alan KOD ve vatandaşın TC kimlik numarası girilerek KAYDET butonuna basılarak maske kayıt işlemi sonlandırılacaktır.

Maskeyi teslim almaya vatandaşın kendisi değil yakını geldi ise ilgili ekranda yer alan "Teslim Alan Başkası mı" seçeneği işaretlenerek vatandaşın yakınına ait TC kimlik numarası da ilgili ekrana girilecektir.

Kayıt işlemi sorunsuz gerçekleştiğinde ekrana "İşleminiz başarıyla gerçekleşmiştir." uyarısı gelmektedir.

Vatandaşın cep telefonuna gelen SMS silindiyse ya da teknik bir sebeple SMS ulaşmadı ise "Maske İşlemleri/Maske Kaydı Oluştur" menüsündeki "SMS Doğrulama Kodu Yok" seçeneği işaretlenerek gelen ekrana vatandaşın TC kimlik numarası, baba adı, doğum yılı ve GSM numarası girilerek "SMS Doğrulama Kodu Gönder" butonuna basılır. Eğer TC kimlik numarası girilen vatandaş için maske alma hakkı yok ise "Şahsa ait maske dağıtım kaydı bulunmamaktadır." uyarısı alınmaktadır. Kişinin maske alma hakkı var ise; cep telefonuna gelen KOD ile yukarıda ifade edilen kayıt işlemleri gerçekleştirilir.

Eğer vatandaşın cep telefonuna KOD içeren SMS gelmediyse ve "SMS Doğrulama Kodu Yok" seçeneği işaretlenerek oluşturulan SMS talebine rağmen SMS gelmiyorsa ilgili kişinin maske alma hakkı bulunmamaktadır.

Başarıyla sonuçlanan kayıt işlemleri "Maske İşlemleri/Maske Kayıtlarını Listele" menüsünden listelenebilmektedir.

Bilginize.


bottom of page