top of page

ECZACILAR İÇİN COVID-19 REHBERİ

Değerli Meslektaşlarım,


Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi tüm sağlık çalışanlarını ve eczanelerimizi olumsuz olarak etkilemektedir. Hastaneler kamunun aldığı tedbirlerle korunurken eczanelerimiz ise kendi çabalarıyla önlemler almaya çalışmaktadır.

Covid-19 salgınından korunmak için gereken maske ve hijyen ekipmanlarının yanı sıra bağışıklık sistemini kuvvetlendiren vitamin ve bitkisel destek takviyelerine talep de bu süreçte artmıştır. Bu ürünlerin sadece eczanelerden eczacı kontrolünde verilmesi gerekliliği meslek camiasında sıklıkla dile getirilmekte ve T.B.M.M de de gündem edilmektedir.


Bu ürünlerin bilinçsiz tüketimin artmasının yanı sıra ilaç etkileşmeleri ve kullanılmaması gereken durumlar ile yan etkileri hakkında birçok soru ve sorun da eczanelerimize gelmektedir. Özellikle Covid-19’a karşı koruyucu ve tedaviye destek olarak kullanılacak ürünler hakkında birçok çelişkili bilgi dolaşmaktadır.

Söz konusu bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve doğru bilgiye ulaşmak adına yaptığımız başvuruya destek veren Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin değerli hocalarının hazırlamış olduğu bu rehber hem eczacılarımız ve çalışanlarının korunmasında hem de halkımıza doğru ürünü doğru dozda verebilmesi adına önemli bir kaynak olacaktır.


Eczanelerimizde önemli bir kaynak olarak yerini alacağına inandığımız bu rehberin hazırlanmasında emeği geçen başta Sayın Dekanımız Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan olmak üzere tüm hocalarımıza ve öğretim üyesi meslektaşlarımıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.


Ecz. Nurten SAYDAN Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı


2020-Eczacılar-İçin-COVID-19-Rehberi
.pdf
Download PDF • 26.03MB


bottom of page