top of page

BİLGİLENDİRME: İTS Deaktivasyon Talep Oluşturma İşlem Basamakları

Sayın Üyemiz,


Eczanelerimizde; miadı dolan renkli reçeteye tabi ilaçlar ile kontrole tabi ilaçlara ait karekodların İlaç Takip Sistemi’nden düşülüp imha işlemlerinin gerçekleştirilmesi için gerekli adımlar aşağıda sıralanmıştır:

 

https://paydas.its.gov.tr/ adresine Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır.

(Bu alanda kullanılan kullanıcı adınız; GLN’nizin sonuna 0000 eklenmiş hali olup; şifreniz ise eczane yazılımınıza İTS bildirim işlemleri için girdiğiniz şifredir.)




https://paydas.its.gov.tr ekranında anasayfada solda yer alan DEAKTİVASYON İŞLEMLERİ menüsünün altındaki DEAKTİVASYON TALEP OLUŞTURMA başlığı tıklanır.


Gelen sayfada "Deaktivasyon Sebebi" seçeneklerinden MİAT SEBEBİYLE seçilerek İTS stokunda mevcut olan miadı geçmiş karekodlar listelenmektedir.


Listelenen miadı geçmiş karekod satırları manuel olarak ekranda işaretlenir.


Onaya gönderme penceresindeki ilgili alana; ürünler ile ilgili deaktivasyon talebi gerekçesi (MİADI GEÇTİ, vb..) yazılarak İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ONAYINA GÖNDER butonuna basılır.


İlgili onaya gönderim işlemi tamamlandıktan sonra ekrana BİLDİRİM BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. TALEP NO: .... ibaresi gelir.

Talep oluşturma işleminin ardından, oluşturulan talebin durumu ve içeriği anamenüde yer alan DEAKTİVASYON TALEP LİSTESİ butonuna basılarak görüntülenir.

Talep satırının sağında yer alan "üç nokta" şeklindeki butona basılarak ilgili talebin detayı görüntülenebilir veya talep iptali yapılabilir.


Talep içerisindeyken sağda yer alan EXCEL İNDIR butonuna basıldığında talebe konu edilen karekodlar ayrıntıları ile aşağıdaki formatta indirilebilmektedir.


Bu işlem sonrasında ilgili talep; İl Sağlık Müdürlüğü’nün onayına düşmektedir.

 

Eczanedeki imha edilecek ürünler; deaktivasyon talepli dilekçe ve ekinde İTS Deaktivasyon Talep Listesi dökümü ile birlikte İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne iletilir. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce ilgili ürünler için tespit tutanağı düzenlenir ve tutanağın bir nüshası eczacıya verilir.

 

İlçe Sağlık Müdürlüğü; İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı ile, ilgili ürünlerin görüldüğü, deaktivasyon ve imhasının uygun olduğu bildirir.

  

İTS Online İşlemler ekranında yer alan DEAKTİVASYON menüsünde beyan edilen ürünler ile İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne fiziken götürülüp Kurum içi yazışma ile bildirilen ürünlerin tutarlılığı İl Sağlık Müdürlüğü’nce teyit edildikten sonra ilgili karekodların eczanenin GLN’sinden düşülmesi işlemi İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılır.


*Bazı bölgelerde kırmızı-yeşil reçeteye tabi atık ilaçlar Sağlık Müdürlüklerince teslim alınıp Kurum tarafından imha ettirilmektedir.


*İşlem basamakları bölgesel olarak farklılıklar gösterdiğinden; kontrole tabi ilaçlar haricindeki beyaz reçeteye tabi ilaçların imha işlemleri ve diğer imha basamaklarıyla ilgili olarak bağlı bulunduğunuz Sağlık Müdürlüğü'nden bilgi alabilirsiniz.

 

SERBEST ECZANELERDE MİADI GEÇEN VE KULLANILAMAZ HALE GELMİŞ OLAN İLAÇLARIN İMHASINA DAİR KILAVUZ

 

Sendikamız ve Pharmabotanica Atık İlaç Ara Depolama Tesisi işbirliği kapsamında atık ilaçlarını imha ettirecek meslektaşlarımız aşağıdaki işlemlerle imha süreçlerini tamamlayabilirler.


Bilgi için 03122842060 – 03122842064 numaralı telefonlardan ya da bilgi@atikilaclar.com eposta adresinden Pharmabotanica ile iletişime geçebilirsiniz.


  • Sağlık Müdürlüğünce gerekli evrakın düzenlenmesinin ardından; yetkili atık ilaç ara depolama tesisi olan Pharmabotanica’nın http://www.atikilaclar.com adresli internet sitesine giriş yapılır.

  • http://www.atikilaclar.com adresinde kullanıcı hesabı aktif edildikten sonra ilgili karekodlar okutularak “atık” kaydı yapılır ve sistem üzerinden ödeme aşaması tamamlandıktan sonra kargo ile Pharmabotanica’nın Mustafa Kemal Mahallesi 11. Cadde No: 10/B Yenikent / Sincan / Ankara adresli deposuna Yurtiçi Kargo ile 423928637 numaralı müşteri numarası ile gönderilir.

  • Pharmabotanica tarafından yaptırılan imha işlemi sonrasında eczanenize “atık imha tutanağı” ulaştırılır.

  • İlgili imha belgesinin bir örneği İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilir.

  • İlgili imha belgesi; denetimlerde atıklarınızın yetkili bir kuruluş tarafından imha edildiğinin ortaya konabilmesi adına saklanmalıdır.


Comments


bottom of page