top of page

BASINDA BİZ……


basın 1

Değerli Üyelerimiz Ve Meslektaşlarımız,

Kan uyuşmazlığı ilaçlarında yaşanan sıkıntılar için sendikamızca Hürriyet Gazetesine açıklama yapılmış, CNN-TÜRK de Genel sekreterimiz Dr.Ecz. Murat Çiftçi , FOX haberde TEİS İstanbul basın sözcüsü  Ecz. Kadir Sedat Sofugil açıklama yaparak , yaşanan sıkıntıları ve nedenlerini anlatmıştır. Açıklamalarımız sonucu ilgili ilaç grubunun fiyatlandırması ile ilgili çalışmanın başlatıldığına ilişkin Sağlık Bakanlığınca verilen cevabı da içeren haberler aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası )


Kan uyuşmazlığı iğnesi piyasada yok (12Şubat 2014)

Meltem ÖZGENÇ / ANKARA

GEBELİKTE bebeği ile arasında kan uyuşmazlığı olan annelerin doğumdan sonra 72 saat içinde yaptırmaları gereken “kan uyuşmazlığı iğnesi” bulunamayan ilaçlar arasına girdi.

İlaç depolarında ve eczanelerde bulunamayan iğne için uzmanlar, ilaç anneye yapılamadığı takdirde bir sonraki bebeğin etkilenebileceği hatta ölü doğabileceği uyarısında bulunuyor. Hürriyet’e bilgi veren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Sekreteri Murat Çiftci, uygulanan ilaç fiyat politikası nedeniyle eczanelerde bulunmayan ilaçların her geçen gün arttığını belirterek, şöyle devam etti: “Bu ilaç doğumdan veya Rh maruziyetinden sonraki ilk 72 saat içinde yapılması gereken bir ilaç. Hastaların bu ilacı bekleyecek vakitleri yok. Bu ilacın eczanelerde bulunamaması sonucu canı yanacak insanlara bunun hesabını kim verecek?”Hürriyet Gazetesi

Bakandan kan uyuşmazlığı iğnesi açıklaması (13 Şubat 2014)

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kan uyuşmazlığı iğnesine ilişkin bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) son kararını vereceğini söyledi.

  1. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Yurtkur Öğrencilerinin Sağlığının Geliştirilmesine Dair Protokol” imzalandı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin kan uyuşmazlığı iğnesi bulunamadığıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, “İlaç konusunda kısa süreli sıkıntılar yaşıyoruz. Hükümet olarak, AK Parti olarak hiçbir vatandaşımızın sağlıkla ilgili bir engeli olmaması için çabalarımız var. Dövizde olan değişiklikler bazı ilaçları da etkiliyor. ‘Kan uyuşmazlığı iğnesine’ dair bugün saat 10.00’da EKK son kararını verecek” diye konuştu.

Kan uyuşmazlığı iğnesine fiyat düzenlemesi (14.02 2014)

Kamuoyunda “kan uyuşmazlığı iğnesi” olarak bilinen Anti-D immün globülinlerinin tedariğinde sıkıntı yaşanması üzerine yapılan düzenlemeyle ürünün güncel kurdan fiyatlandırılması sağlandı

ANKARA – Kamuoyunda “kan uyuşmazlığı iğnesi” olarak bilinen Anti-D immün globülinlerinin tedariğinde sıkıntı yaşanması üzerine, yapılan düzenlemeyle ürünün güncel kurdan fiyatlandırılması sağlandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, kamuoyunda “kan uyuşmazlığı iğnesi” olarak bilinen Anti-D immün globülinlerinin tedariğinde sıkıntı yaşanması üzerine bakanlık koordinatörlüğünde toplanan Fiyat Komisyonu tarafından yeni karar alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Fiyat Komisyonu, yürürlükteki fiyat tebliğinin 5-ç maddesine göre fiyatlandırılan kan-plazma kaynaklı ürün gruplarının (IVIG ve albuminler) arasına Anti-D immün globülinlerinin de eklenmesine karar verdi.

İlgili karar gereği tedariğinde sıkıntı yaşanan Anti-D immün globülinlerin güncel kurdan fiyatlandırılmasının sağlandığı bildirildi.

bottom of page