top of page

BASIN AÇIKLAMASI


1eb33e8267a2faebacb1a8338769328a

TEİS: “NÖBETÇİ ECZANELERDE YÖNETMELİĞE UYGUN OLARAK İLAÇ HİZMETİ VERİLİYOR”

ECZACILAR GÜVENLİK NEDENİYLE NÖBETLERDE KENDİ ÖNLEMLERİNİ ALIYORLAR.

         Son günlerden eczanelerimize yönelik yaşanan şiddet ve hırsızlık gibi olaylar yüzünden nöbetçi eczaneler çareyi kepenk arakasından ilaç vermekte buldukları yönünde çıkan haberlere istinaden bir açıklama yapan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Ecz. Nurten Saydan, yönetmeliğin eczacılara verdiği haktan yararlandıklarını söyleyerek, “Eczacı artık can korkusu yaşıyor ve yönetmeliğin kendisine verdiği bu haktan yararlanarak kepenk arkasından ilaç veriyor” dedi.

         Saydan konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

         ” Nöbetçi eczaneler kolluk güçlerinin sağladığı herhangi bir güvenlik önlemi olmadan kesintisiz hizmet vererek tüm gece çalışmakta olup,yönetmelik gereği kapılarının açık olması zorunluluğu yoktur. Ama her eczanenin kapısında “nöbet zili “bulunmaktadır.İlaç ihtiyacı olan vatandaşlar kapısı kilitli olan veya kepenkleri indirilmiş bulunan eczanelerin “nöbet zilini “çalarak ,eczacılarımıza ulaşabilirler.

         7 gün 24 saat ülkemizin her yerinde hizmet veren eczanelerimiz, yaşanan hırsızlık, gasp, darp gibi olaylar yüzünden nöbetlerinde  yönetmeliğe uygun bir şekilde çareyi kapılarımızı kapatarak ilaç vermekte bulmaktadır.

         Yönetmeliğin 35. maddesinde yer alan “Gece nöbet tutacak eczanelerin gece boyunca kapılarının açık olması zorunlu değildir. ” maddesine dayanarak eczacılar kepenk arkasından da olsa hizmetlerini yerine getiriyorlar.

VATANDAŞLARIMIZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ.

         Eczacılar olarak kötü niyetli kişileri ayırt edemediğimiz için ilacı bu yöntemle vermek zorunda kalmaktayız, vatandaşlarımızdan bizleri anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Avrupa ülkelerinde eczacılar kapılarını kapatarak küçük bir pencere ya da kepenk arkasından ilaç veriyorlar.  Örneğin Almanya’da gece yarısından sonra eczaneler kapılarını kapatıp küçük bir pencere arkasından hizmet vermektedirler. Nöbetlerdeki bizim yaptığımız uygulama dünyanın birçok yerinde mevcuttur.

         Nöbetçi eczane listeleri, il sağlık müdürlüğü tarafından, il emniyet müdürlüklerine, garnizon komutanlıklarına gönderiliyor. Nöbetçi eczanelerin olduğu yerlerde güvenlik önlemlerini daha yüksek düzeyde sağlanması için kolluk kuvvetlerinin tedbirlerinin arttırılması gerekmektedir.

         Eczane eczacılarının sendikası olarak, her koşulda,her ortamda 7 gün 24 saat ilaç ve sağlık danışmanlığı vererek kamu hizmeti yapan eczanelerimizin güvenliğinin sağlanması en büyük talebimizdir. Nöbet tutan eczanelerimize gelen vatandaşlarımızın da bu duruma anlayış göstermelerini ve  nöbet tutan eczacıya ulaşmak için “nöbet zilini “ çalmaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

TEİS BASIN BÜROSU/26/01/2016

http://www.haber1.com/haber/517777/can-korkusu-yasayan-eczanelerde-nobet-zili-uygulamasi

bottom of page