top of page

ŞAHIS ÖDEMESİ KAPSAMINDA KARŞILANAN İLAÇLARA İLİŞKİN İŞLEMLER HAKKINDA


25/02/2021 tarihi itibarı ile İBNİ SİNA SSGM tarafından işlemleri yapılan şahıs ödemesi kapsamında bedeli ödenen WILENTIN SERT KAPSUL 250 MG/100 KAPSUL ve REPATHA 140 MG/ML SC ENJEKSIYONLUK COZELTI ICEREN KULLANIMA HAZIR KALEM (2 KALEM) isimli müstahzarlar için aşağıda belirtilen belgelerin fatura ekinde kargo ile gönderilmesi gerekmektedir.


Gerekli evraklar


1. Fatura (Eczane tarafından reçete ile başvuran SGK kapsamındaki şahıs adına fatura düzenlenecek olup ilacın PSF üzerinden tanımlı KKİ ve eczane iskontosu uygulanacaktır.)

2. Reçete(Elektronik ya da Manuel )

3. Sağlık raporu (ilacın etken madde kodunu YDIA ile başlayan kod)içeren elekronik rapor veya başhekimlik onaylı kağıt rapor)

4. İlaç kutusunun tamamı reçeteye eklenir.

5. Medula Eczane sisteminde manuel reçete kaydı sekmesi seçilerek yapılacak karekod sonlandırma işlemine ait çıktı

6. SUT hükümleri gereğince Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan (TİTCK)alınan endikasyon dışı ilaç kullanım onayı (Pandemi süreci sebebiyle bu belge geçici süre ile istenmemektedir)

7. 1 aylık doza yetecek reçete bedelleri karşılanır.

8. Başvurular İbn-i Sina Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezine kargo yolu kabul edilmekte olup, elden evrak teslimi mümkün değildir.

9. İlacın ödemesi şahıs bazında yapıldığından , şahsa ait varsa banka hesap cüzdanı fotokopisi eklenmelidir yoksa ödeme T.C kimlik Numarası üzerinden PTT aracılığı ile aktarılır.

(Not: Şahıs tarafından eczacıya ödeme için vekalet verilmesi durumunda bu belgenin ibrazı ile ödeme eczacının hesabına yapılır.)


İletişim bilgileri

İbn-i Sina Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi ;

Ehlibeyt Mahallesi Cevizlidere Caddesi no:20 Balgat/Çankaya-ANKARA

TELEFON:0312 583 38 00

bottom of page