top of page

TİTCK: Eczanelerin Dikkatine Duyuru(ÜTS Stok Bildirimi Hakkında)


Eczanelerin dikkatine duyuru

Değerli Üyelerimiz,

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından ÜTS stok bildirimi ile ilgili  duyuru yayınlanmıştır. Duyuru aşağıda bilgilerinize sunulur.

TEİS

ECZANELERİN DİKKATİNE !!!

Eczanelerin şeker ölçüm çubuğu ve insülin kalem iğne uçları için ellerinde bulunan stokları girmeleri için stok bildirim işlemi devam etmektedir.

Eczaneler tarafından yapılan stok bildirimleri incelendiğinde fazla girilmiş stokların bulunduğu görülmüştür. Yapılacak olan stok bildirimlerinde adet sayısı, kutu bazında girilmelidir. Fazla yapılan stok bildirimlerinde kutu için stok bildirimi yapılması gerekirken kutu içerisinde yer alan ürün sayısı kadar stok bildirimi yapıldığı tahmin edilmektedir.

Fazla yapılan stok bildirimlerinin eczaneler tarafından ÜTS’de yer alan Ürün Hareketleri Bildirim Listele/İptal/İade menüsü üzerinden iptal edilmesi gerekmektedir.

İlerleyen süreçlerde stok tutarsızlığı olmaması için  eczanelerin bu ürün gruplarında yapmış oldukları bildirimleri gözden geçirmeleri, varsa yanlış bildirimleri düzeltmeleri oldukça önem arz etmektedir.

bottom of page