top of page

TİTCK'NIN DENETİMİNE TAKILDILAR Kozmetik ürünlerde tehlike


Kozmetik ürünlerde tehlike

Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) 2022’nin son çeyreğinde yaptığı denetimlerin sonuçları endişe verici boyutlarda.

Söz konusu dönemde denetlenen 203 kozmetik ürününün; 162’si teknik düzenlemeye aykırı, 16’sı güvensiz bulundu. TİTCK, teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz olduğu tespit edilen firmalara toplam 525 bin 340 liralık para cezası uyguladı. Kurumun, antibakteriyel sıvı sabunların da içinde olduğu biyosidal ürünlere yönelik denetimlerinde ise 10 üründen biri güvensiz, beşi teknik düzenlemeye aykırı (ruhsatsız) bulundu. Bu ürünlerin üretici firmalarına da 241 bin 720 liralık ceza uygulandı.

SAHTE MARKALAR PİYASADA

Ruhsatsız ve güvensiz bulunan ürünler geri çağrılarak imha edildi. Bu kapsamda sahte, kaçak, taklit olduğu tespit edilen 52 bin 890 parfüm ve deodorant imha edildi

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, “Tüketimin bu kadar büyümesi, güvensiz kozmetik ürünlerin de artmasına neden oluyor. Bilinen en ünlü kozmetik markalarının dahi sahteleri internette satılabiliyor. Çok sayıda kalitesiz, sahte ürünün olması ve tüketicilerin bunları kullanıp zarar görmeleri bizleri son derece endişelendiriyor” dedi.


bottom of page