top of page

SENDİKAMIZDAN İLAÇ KATILIM PAYI TUTARLARI ÖDEMESİ İLGİLİ BİLGİLENDİRME


uyelerımızn dıkkatıne

SENDİKAMIZDAN İLAÇ KATILIM PAYI TUTARLARI ÖDEMESİ İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Değerli Üyelerimiz,

Sizlerden Sendikamıza en sık gelen şikayetler arasında Kurum tarafından yatırılan katılım paylarının ,kesilen eczane faturalarındaki hesaplanan miktarı tutmadığı yönündedir. Sizler için Sendikamızca ilgili Başkanlıktan aldığımız bilgiyi özetleyecek olursak;

Kesinti Sistemi çalışması: Maaşlardan kesilen katılım payı miktarları ,reçeteyi sisteme girdiğimiz zaman sistem tarafından “kesinti listesine “alınmaktadır.Maaştan kesinti yapılıncaya kadar da sistemde beklemektedir.

Emekli maaşı ödeme zamanı : Sosyal Güvenlik Kurumu, SSK,Bağkur ve Emekli sandığı emeklilerinin maaşlarını farklı günlerde ödemektedir.Şöyle ki;

*SSK emeklilerinin maaş ödeme günü her ayın 17 sinde başlamakta olup maaştan kesilecek olan katılım payları , en geç ayın 13 ü itibariyle kesilmektedir.Ayın 13 den sonra verilen reçete katılımları bir sonraki maaşı beklemek zorunda kalmaktadır. Yani bu tarihten sonra kesinti yapılamamaktadır.

*Bağkur emeklilerinin maaş ödeme günü her ayın 25 inde başlamaktadır. En geç ayın 20 si itibariyle kesintiler yapılmakta olup,bu tarihten sonra verilen reçetelerin katılım payı ödemesi bir sonraki aya kalmaktadır.

*Emekli sandığı emeklilerinin , maaş ödeme günü her ayın 1 inde başlamaktadır. Aynı şekilde 5 gün önce kesintiler yapılmaktadır.

Ama bizler fatura keserken ayın 1-30 (veya 31) arası reçeteleri fatura etmekteyiz.

Basit bir örnekle Bağkur emeklisi vatandaşın reçetesini ayın 21 de verdiğimiz zaman ,maaş ödemesi hazırlandığı için reçetenin katılım payı ödemesi bir sonraki ayın maaşına kalmaktadır.

Ayrıca Meduladan gelen TC bilgileri, maaş ödemesi yapılırken sistemden sorgulanmaktadır.

*Emeklinin maaşı blokeli ise kesinti yapılamıyor.

*Şahıs hayatta değil ise (ölüm tarihi itibariyle) kesinti yapılamıyor.

*Henüz MOSİP sistemine alınamadığı için sadece EMEKLİ SANDIĞI emeklilerinin katılım payı miktarları, maaşı geçerse kesinti yapılamıyor.

*Yine EMEKLİ SANDIĞI emeklilerinden maaşlarını 3 aylık olarak alanlar mevcut olup, otomatik olarak bu vatandaşların kesintileri 3 ay beklemek zorunda kalıyor.

* Eğer ,kuruma kişi ve prim borcunuz (bağkur,SSK) veya icra borcunuz varsa ödenecek katılım payı miktarlarından,borcunuz kesilmektedir.Bu durumda olan üyelerimiz sendikamız mail adresine bilgi@arsiv.teis.org.tr göndererek,kesinti miktarlarını öğrenebilirler.

Yukarıda bilgi verdiğimiz durumlar sebebi ile faturalarınızdaki katılım payları hesapları tutmamaktadır.

Yatırılmadığını düşündüğünüz katılım payları, maaşlardan kesilinceye kadar kurum tarafından “kesinti listesinde “ tutulmaktadır.

Sendika olarak siz üyelerimizin, en ufak maddi kayıp yaşamaması için çalışmalarımız sürekli devam etmekte ve kurum ödemeleri takip edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası)

DESTEK VERMEK İÇİN

ÜYE OLUNUZ

VE

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATINIZ

bottom of page