top of page

SENDİKAMIZ, ERTUĞRUL GAZİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNİ ZİYARET ETMİŞTİR.

SENDİKAMIZ ERTUĞRUL GAZİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNİ ZİYARET ETMİŞTİR.

Değerli Üyelerimiz,

 Bildiğiniz üzere AFAD reçete ve faturalarının teslim ve kontrol merkezi Ertuğrul Gazi SSGM olmuştur.14.12.2016 Çarşamba günü  Yönetim Kurulu üyelerimiz, Merkezi ziyaret etmiştir. Merkez Müdürü Ecz. Aydın Türkmen ve Merkez Müdür Yardımcısı Ecz. Tuğcan Demirtaş ile yaşanan sorunlar ve Suriyeli reçetesi karşılayan üye meslektaşlarımız için dikkat edilmesi gereken hususlarda görüşme yapılmıştır.Karşılıklı sorunlarımız paylaşılmıştır.

Dikkat edilecek önemli başlıklar :

1-)Söz konusu reçeteler, SGK reçeteleri gibi manuel veya E-reçete olabilir. Medula provizyon sistemindeki reçete ve ilaç kuralları bu reçeteler için de geçerlidir.Reçetelerin tamamı kontrol edilmektedir. Eksik reçete ve eki belgeler kesinti nedenidir.

Manuel reçetelerde doktor kaşesi ve ıslak imzası olmak zorundadır.

Ayrıca: MEDULA SİSTEMİNDE REÇETE GİRİŞİ SIRASINDA REÇETENİN YAZILDIĞI KURUM SEÇİLDİKTEN SONRA, REÇETEYİ YAZAN DOKTOR SİSTEMDE HASTANEDE KAYITLI ÇIKMIYORSA REÇETE KARŞILANMAYACAKTIR.

RAPORLU REÇETELERDE: Raporda teşhis, etken madde adı, doz, tedavi şeması, ICD-10 ilave ya da düzeltmeleri ile ilacın ödenmesi için SUT’a göre özel düzenlemelerin (tedavi geçmişi, tahlil sonuç bilgileri, ilaca başlama ve sonlandırma kıstasları, vb) raporda yer almaması kesinti sebebidir.

2-)Kolilerinizin ,kargoya teslim tarihinin ayın onbeşi (örneğin :bu ay için 15 Aralık) olması yeterli olacaktır.

3-)AFAD reçetelerinde SGK protokolü uygulanmamaktadır. Ama SUT kuralları geçerlidir. İNFERTİLİTE tedavisi kapsam dışında olduğundan, infertilite reçeteleri ödenmemektedir. Hormonal şikayetler için yazılan reçelerde İNFERTİLİTE teşhisi kesinlikle kullanılmamalıdır.

4-)Üniversite hastanelerinde SEVK aranmaktadır.

Dikkat edilecek husus: Medula sisteminde üniversite başlığı altındakiler için SEVK aranmaktadır. Hastanenin isminin Üniversite olması bazen yanılmalara sebep olabiliyor. İsminde Üniversite geçmesine rağmen medula sisteminde üniversite hastaneleri kısmında yer almayan hastaneler için sevk aranmamaktadır. (örneğin Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi isminde Üniversite geçmesine rağmen medula sisteminde 3. Basamak devlet hastaneleri içinde görünmektedir. Bu ve bunun gibi hastaneler için sevk ARANMAMAKTADIR).

Sevk süresi normalde 5 iş günü,kronik hastalarda 30 gündür.

5.)Global sözleşme yapılan üniversite hastaneleri sizleri yanıltmasın,o özellik sadece TC vatandaşları içindir ve Suriyeli misafirleri kapsamamaktadır.

6.)REÇETE EKİNDE:

-Karekodu bulunmayan ürünlerin (insulin iğne ucu,serum vs.) barkod ve kupürlerinin üzeri çizilmeden gönderilmelidir.

-Manuel rapor fotokopileri eczacı tarafından aslı gibidir onayı yapılıp gönderilecektir.

-Özel ve Üniversite hastanelerinin sevk kağıtlarının  reçete ekinde olması gerekmektedir.

-Reçetelerde hasta soyadı farklı ise kimlik fotokopisi eklenmelidir.

-6 aya kadar olan bebeklerin medulada anne üzerinden reçete kaydı yapılırsa reçete ekinde mutlaka doğum belgesi veya fotokopisi (eczacı tarafından aslı gibidir onayı yapılarak) olmak zorundadır.

AFAD REÇETELERİNDE İADE YOK. EKSİKLİKLER KESİNTİ SEBEBİDİR. HATALI KESİNTİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜRSE İTİRAZ KOMİSYONUNA MÜRACAAT EDİLEBİLMEKTEDİR.

7-)Faturalar SGK adına değil ; fatura başlığı bulunduğunuz il valiliği (…..Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ) olmak üzere düzenlenecektir.

8-Her aya ait reçeteler o ayın sonu itibari ile faturalandırılacak. Faturalarınızı biriktirerek gönderebilirsiniz ancak her ayın fatura ve reçeteleri ayrı kolilere konulacaktır. AFAD koli rengi kırmızıdır. Sadece bu ay için farklı renkli koli kullanabilirsiniz.

9-)Eczane hizmet bedeli AFAD reçetelerinde yoktur,dolayısı ile faturaya ilave edilmemesi gerekir. (Sadece fazla fatura kesmiş olursunuz )

10-) Faturalarının teslim adresi: Reçete ve faturalarınızın,Ertuğrul Gazi Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Mamak Cad. No:213/C (Mamak Belediye Binası Yanı) MAMAK / ANKARA olacak şekilde gönderilmesi veya teslim edilmesi gerekmektedir.

TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası )


Ekran Alıntısı

bottom of page