top of page

REÇETEM SİSTEMİ: İki Aşamalı Giriş Uygulaması Hk

Sayın Üyemiz,


21.09.2023 tarihi itibariyle Reçetem Sistemi'ne giriş yöntemi olarak e-Devlet Kapısı kullanılmak istendiğinde iki aşamalı giriş işlemi zorunlu tutulmaya başlanmıştır.


(Reçetem Sistemi'ne e-imza ile bağlanan meslektaşlarımızın; iki aşamalı giriş işlemi onayı almasına gerek olmayıp mevcut şekilde oturum açmaya devam edebilirler.)

e-Devlet hesabınızdaki girişlerinizde hesabınıza uygun olarak mobil bildirim, kısa mesaj gibi yöntemler ile ikincil güvenlik sürecini tamamlayarak giriş yapılması gerekmektedir.



İki aşamalı giriş özelliğini açabilmeniz için öncelikle e-Devlet Kapısı hesabınıza tanımlı kimlikle doğrulanmış telefon numaranız olması gerekmektedir.


Kimlikle doğrulanmış telefon numarası olan kullanıcılar; e-Devlet Kapısı web uygulaması “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım” sayfasında yer alan “İki Aşamalı Giriş İşlemleri” isimli işlem menüsü aracılığıyla ya da e-Devlet Kapısı mobil uygulamasından ayarlar sayfasında yer alan “İki Aşamalı Giriş İşlemleri” isimli işlem menüsü aracılığıyla iki aşamalı girişi açabilir ve kapatabilirler.


Kimlikle doğrulanmış telefon numaranız yok ise aşağıdaki yöntemlerden birisi ile kimlikle telefon numarası doğrulama işlemi yapabilirsiniz:

  • e-Devlet Kapısı mobil uygulaması kullanarak kimlikle telefon numarası doğrulama

  • Mobil imza, e-imza veya çipli kimlik kartıyla giriş yaparak kimlikle telefon numarası doğrulama

  • Herhangi bir PTT şubesine cep telefonuyla giderek kimlikle telefon numarası doğrulama

Kimlik doğrulama işlemini e-Devlet Kapısı mobil uygulaması ile yapabilirsiniz. Bu yöntem ile doğrulama için telefonunuzda NFC özelliği aktif olmalı ve yeni tip çipli kimlik kartına sahip olmanız gerekmektedir. Yeni tip çipli kimlik kartınızı telefonunuza temas ettirdiğinizde NFC özelliği ile onay alınamıyorsa sahip olduğunuz kimlik kartının temassız iletişim özelliği bozulmuş/hasar görmüş olabilir. Bu durumda diğer doğrulama yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz.


Mobil imza ve e-İmza ile giriş yöntemlerini kullanabilmek için kendi adınıza tanımlı mobil imza ve e-İmza hesapları bulunmalıdır.


Çipli Kimlik Kartı ile giriş yöntemini kullanabilmek için bilgisayarınızın kullanabileceği kart okuyucuya sahip olmanız gerekmektedir.


"Bilgilerim/İletişim Seçenekleri" menüsündeki gerekli doğrulamanın yapılmasının ardından "Güvenlik ve Ayarlar” menüsünde yer alan “İki Aşamalı Giriş İşlemleri” seçeneğinde yer alan “İki Aşamalı Giriş Aktif / Pasif Durumu”nun AKTİF olacak şekilde güncellenmesi ile "İki Aşamalı Giriş" uygulaması onay/doğrulama işlemleri tamamlanmış olmaktadır.


İşlem basamaklarının tamamlanmasının ardında Reçetem Sistemi'nde "E-devlet" seçeneği ile oturum açarken ekrana gelen "İki Aşamalı Giriş Doğrulama Kodu" alanına; sistede kayıtlı cep telefonuna SMS ile gönderilen onay kodu, 3 dakika içerisinde girilerek oturum açılabilmektedir.


Bilginize.


TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI



bottom of page