top of page

MEDULA UYGULAMASI HAKKINDA…


dikkat1

Değerli Üyelerimiz,

Sizlerden gelen sorular üzerine kurumdan aldığımız bilgiye göre; 

“Eczacılar karekod zorunluluğu olmayan ilaç içeren reçetelerde kupür eklemeyi unutabildikleri ve bu yüzden reçeteleri kesintiye uğrayabildiğinden, bahse konu hatanın önüne geçilebilmesi adına reçete içeriğinde karekod zorunluluğu olmayan ilaç olması durumunda listede bir “evet” ibaresi çıkmaktadır.

Enjektörün kodlamasında da karekod muafiyeti olduğundan listelere bahsi geçen bu uyarı yansımaktadır. Bu uyarı mutlak eczacının kupür eklemesi gerektiği anlamına gelmeyip, reçetelerini tanzim ederken kontrol kolaylığı sağlanması amaçlanmıştır.”

denilmektedir.Bilgilerinize sunulur.

TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası)

MEDULA DUYURUSU YAYINLANDI

Tarih : 28.02.2014 Konu : TÜM ECZACILARIN DİKKATİNE Açıklama : Karekod zorunluluğu olmayan ilaç veya malzeme içeren reçetelerde kupür/barkod eklenmesinin ve manuel raporla işleme alınan reçetelerde raporun eklenmesinin unutulmaması amacıyla; “Reçete Listesi” ve fatura sonlandırma aşamasında alınan “Döküm Listesi” nde Barkodlu ve M.Rapor sütunları altında Evet ibaresi ile uyarı verilmektedir. Evet uyarısı verilen reçetelerde kupür/barkod / manuel raporun reçeteye eklenmesi gerekmektedir. (Listelerde Tek kullanımlık enjektör reçeteleri nedeniyle verilen uyarı dikkate alınmamalıdır.)

Comments


bottom of page