top of page

KESİLEN PRİM BORÇLARI İÇİN SENDİKAMIZCA YAPILAN GİRİŞİMLER HAKKINDA SON GELİŞME !


teis yeni

KESİLEN PRİM BORÇLARI İÇİN SENDİKAMIZCA YAPILAN GİRİŞİMLER

                                                 HAKKINDA SON GELİŞME

DEĞERLİ ÜYELERİMİZ VE MESLEKTAŞLARIMIZ,

     16 Mart Pazartesi günü SGK’ dan gelen ödemelerden kesilen Bağ-kur prim borçları için Sendikamız konunun tüm muhataplarıyla sürekli iletişim halinde olup, yeni bir yasal düzenleme yapılması için yaptığı girişimleri sürdürmekle birlikte, kesilen cezaların yüksek olması ve yeniden gözden geçirmesine yönelik itirazlarımız da göz önünde bulundurularak, kurum tarafından yapılan kesintiler tekrar değerlendirilmektedir.

Yapılan kesintilerle ilgili olarak Kurum yetkililerinden aldığımız bilgiye göre;

İlgili Daire Başkanlığının, Kurumun hukuk bölümünden aldığı son görüş doğrultusunda prim borçları tekrar değerlendirilerek yeniden hesaplanmakta ve bu doğrultuda da kesinti yapılan programda güncelleme yapılmaktadır. Yapılan kesinti miktarında önemli miktarda düşüş sağlayacak bu düzenleme 23 Mart Pazartesi gününe kadar sisteme yüklenecektir.

Bu tür kesinti yaşayan üye meslektaşlarımız 23 Mart Pazartesi günü bağlı oldukları (Bağkur primi yatırılan merkezlere ) Sosyal Güvenlik Merkez’lerine kendileri ya da muhasebecileri aracılığıyla giderek borç olarak kesilmiş olan miktarla yeniden hesaplanan miktarı karşılaştırıp kontrol edebilirler.

Sosyal Güvenlik Merkezi’nden öğrenilecek yeni rakama göre, fazla yapılan kesintiler meslektaşlarımız tarafından istenirse MOSİP sisteminden kendilerine geri iade edilecek, istenirse gelecek primlerine mahsup olarak alacak kaydedilebilecektir.

Sendikamız konunun tüm muhataplarıyla sürekli iletişim halinde olup, gelişmeler konusunda bilgilendirmelerimiz devam edecektir.

Bilgilerinize sunarız.

TEİS YÖNETİM KURULU

bottom of page