top of page

İTS Statüsü "Arada" Gözüken Ürünlerin Listelenmesi Hk

Sayın Üyemiz,


Bilindiği üzere; İlaç Takip Sistemi'nde yapılan mal alım, iade gibi paydaşlar arası mal devir bildirim işlemleri neticesinde bir karekodun sahipliğinin karşı paydaşa geçmesi için ilgili paydaş tarafından da "alım" bildirimi yapılması gerekmektedir.


"Alım" bildirimi yapılması sehven unutulan veya paydaşın bilgisi dışında yapılan mal devir/takas gibi işlemler neticesinde İlaç Takip Sistemi'nde; iki eczane ya da eczane-depo arasında statüsü "arada" olarak gözüken ilaçların listelenmesi için https://paydas.its.gov.tr adresli İlaç Takip Sistemi Online İşlemler ekranında yer alan "Arada Kalan Ürünler" menüsü kullanılmaktadır.

İlgili ekranda tarih, ilaç ve paydaş filtresi girilmeden yapılan sorgulama neticesinde; İTS'de eczanemiz üzerine çıkışı yapılan fakat henüz bizim tarafımızdan "alım" bildirimi yapılmamış ürünler ile eczanemizce başka bir eczaneye takas çıkışı yapılmış ya da ecza deposuna iade bildirimi yapılmış olmasına rağmen henüz "alım" bildirimi yapılmamış ürünler listelenmektedir.

İlgili listede hangi tarihte hangi paydaş ile kaç kutu ilacın İTS'de "arada" olarak gözüktüğü listelenmektedir. Listenin sağ tarafında yer alan "i" ikonuna basıldığında ilgili işlem içerisindeki ilaçların isimleri listelenmektedir.

Bahse konu "arada" gözüken ilaçların karekodlarına erişmek için "Arada Kalan Ürünler Detay Listesi"nde alt kısımda, ilaç isminin olduğu satırın en sağında yer alan "Excel" butonuna basılarak bahse konu ürünlerin karekodları Excel formatında indirilebilmektedir.


İndirilen Excel listesindeki karekodları kontrol ederek; alım, iade vb süreçlerinizi gözden geçirip İTS'de gerekli bildirimleri yaparak ve karşı paydaşınıza bilgi vererek "arada" gözüken ilaçlar için gerekli bildirimlerinizi tamamlamanız; yaşanacak olası sorun ve mağduriyetlerin giderilmesi için önem arz etmektedir.


Excel dosyası içerisinde listelenen karekodlar; Barkod-Sıra No-Parti No-SKT olarak ayrı sütunlara bölünmüş halde listelenmektedir. Eczane programlarımızda işlem yapmak için ilgili ürünlere ait listelenen tüm bilgilerin birleşimi ile oluşan "tek satırlık karekod formatı" gerekmektedir. Excel içerisinde sütunlara bölünmüş halde listelenen karekodları tek satırlık karekodlara çevirmek için Sendikamızca hazırlanan aşağıdaki Excel dokümanını kullanabilirsiniz.


KAREKOD OLUŞTURMA DOKÜMANI:

TEİS_KAREKOD_OLUŞTURMA_DOKÜMANI
.xlsx
XLSX dosyasını indir • 82KB

İlaç Takip Sistemi Online İşlemler ekranında "Arada Kalan Ürünler Detay Listesi"nden indirdiğiniz excel dokümanında yer alan ilk dört sütundaki veriyi, yukarıda indirme bağlantısı paylaşılan "Karekod Oluşturma Dokümanı"nı açarak boş olan ilk dört sütununa yapıştırdığınızda, "O" sütununda tek satırlık karekodlar oluşturulmaktadır.

İlgili karekod listesini kopyalayarak eczane yazılımlarınız üzerinden gerekli bildirim işlemlerini yapabilirsiniz.


TEİS YÖNETİM KURULU

bottom of page