top of page

İlaç ve Eczacılık Hizmetini Sürdürebilmesi İçin İlaç Fiyat Kararnamesinin Güncellenmesi Gerekiyor.


TEİS, ECZACILARIN 14 MAYIS ECZACILIK BAYRAMI’NDAN

BEKLENTİLERİNİ CUMHURBAŞKANINA İLETTİ

“ECZACILARIN İLAÇ VE ECZACILIK HİZMETİNİ SÜRDÜREBİLMESİ İÇİN MEVCUT İLAÇ FİYAT KARARNAMESİNİN GÜNCELLENMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, 14 Mayıs Eczacılık Bayramı münasebetiyle Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırmasına Dair Karar’da güncelleme yapılarak yeniden düzenlenmesi yönündeki taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupla bildirdi.

Ecz. Saydan, İlaç Fiyat Kararnamesi olarak da bilinen ve ilaçta kârlılık baremlerinin belirlendiği “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırmasına Dair Karar”da 2009 yılından bu yana bir düzenleme yapılmamış olmasının eczane ekonomilerini olumsuz etkilediğini belirterek, “Eczane işletmelerinin ayakta kalmasını sağlayan yegâne unsur olan eczacı kar oranları artan giderler karşısında sabit işletme masraflarını bile karşılamakta yetersiz kalmaktadır” dedi.

Ekonomik darboğaz içine girmiş eczanelerin ilaç ve eczacılık hizmetini sürdürebilmesi için mevcut İlaç Fiyat Kararnamesinde güncelleme yapılması gerektiğini söyleyen Saydan, taleplerinin karşılanması durumunda 28 bin eczane eczacısının 14 Mayıs Eczacılık Bayramı’nda çifte bayram yaşayacaklarını ifade etti.

Sendikamızın Sayın Cumhurbaşkanına gönderdiği mektup aşağıda bilgilerinize sunulur.


TEİS BASIN BÜROSU/12/05/2022






















bottom of page