top of page

HÜRRİYET GAZETESİ:İSTANBUL’A 3 MİLYON, ANKARA’YA 1 MİLYON MASKE

İSTANBUL’A 3 MİLYON, ANKARA’YA 1 MİLYON MASKE

Meltem ÖZGENÇ / ANKARA

SAĞLIK Bakanlığı’nın eczaneler aracılığıyla ücretsiz maske dağıtımı İstanbul ve Ankara’da başladı. İstanbul’a 3 milyon, Ankara’ya bir milyon maske dağıtıldı.İzmir,Kocaeli ve Sakarya’ya da maskeler ulaşmaya başladı.

Vatandaşlar, TC kimlik numaraları ve telefonlarına Sağlık Bakanlığı’nın göndereceği bir kod ile ücretsiz maskelerini temin edebilecek. Maskeler en geç cuma gününe kadar 30 büyükşehir ve Zonguldak’a ulaşmış olacak. Koronavirüs tehdidi geçene kadar vatandaşlara maske dağıtımı devam edeceği öğrenildi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan şunları söyledi:

MESAJ GELMEDEN ECZANEYE GİTMEYİN

Vatandaşlarımız telefonlarına mesaj gelmeden lütfen eczanelerimize gelmesinler. Zira onlara maske vermemiz mümkün değil. Eczanelerimize gelen maskeler sayılı olarak bırakılıyor ve Sağlık Bakanlığı sistemine girerek vatandaşlarımıza veriyoruz. Şuandaki bilgiye göre on günde 5 maske veriliyor, sayı sonradan değişir mi bilemiyoruz.

Markete,hastaneye ,fırına veya işlerine gidecek,toplu taşım araçlarına binecek kişiler maske satılması yasak olduğu için maske bulup alamıyor. Eczanelerden satılmadığı için işportadan nalbur, büfe gibi sağlıklı olmayan koşullarda yasağa aykırı bir şekilde temin etmeye çalışıyorlar.

Dünyanın yaşadığı bu salgında en iyi korunma aracı olan maskeler için eczanelerimizden ihtiyaç halinde maske satılmasının serbest bırakılması için izin istiyoruz.

Her türlü sağlıkla ilgili ürünün her zaman eczanelerden halka ulaştırılması gerektiğini savunduk. Eczane dışına çıktığında da fiyatların ne kadar yükseldiğini, kalitenin ne kadar düştüğünü, bulunabilir ve ulaşılabilir olmanın ne kadar zorlaştığını gördük.

Maskeler de diğer sağlıkla ilgili temel ürünler gibi eczanelerden halka ulaştırılmalıdır. Zira eczaneler organizasyon yapısı bu hizmeti vermek için dizayn edilmiş kuruluşlardır.

HÜRRİYET GAZETESİ /14.04.2020


bottom of page