top of page

FİRMA DUYURUSU: Trajenta Fiyat Farklarının Karşılanması Hk.

Sayın Üyemiz,


Boehringer Ingelheim İlaç Tic. A.Ş. firmasından Sendikamıza gönderilen "Trajenta 5 mg 30 Film Tablet” isimli ürünümüzün 22.08.2023 tarihinde depocuya satış fiyatında gerçekleşmiş olan değişikliğe bağlı olarak oluşan eczane fiyat farklarının karşılanması hakkında" konulu yazı ile 22 Ağustos 2023 tarihindeki fiyat düşüşü ile alakalı olarak stok beyanlarının yapılmasıyla ilgili gerekenler paylaşılmıştır.


Bilginize sunarız.


Tüm Eczacı İşverenler Sendikası

 

Konu: “Trajenta 5 mg 30 Film Tablet” isimli ürünümüzün 22.08.2023 tarihinde depocuya satış fiyatında gerçekleşmiş olan değişikliğe bağlı olarak oluşan eczane fiyat farklarının karşılanması hakkında


Trajenta 5 mg 30 Film Tablet adlı ürünümüzün eşdeğerinin piyasaya girmesine bağlı olarak, Sağlık Bakanlığı TITCK Detaylı İlaç Fiyat Listesinde 22 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde fiyat değişikliği ve Sağlık Uygulama Tebliği eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde de 25 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde KKİ değişikliği gerçekleşmiştir.


Eczanelerde fiyat ve KKİ değişimine bağlı oluşan fiyat farkının firmamızca karşılanacağını daha önce duyurmuştuk.


Fiyat ve KKİ değişimine bağlı eczanede oluşan fark ödemeleri eczacılarımızın depolardan 24.07.2023 tarihinden itibaren almış oldukları ürünler için geçerli olacak ve eczacılarımız beyanlarını https://porta.getron.com adresi üzerinden yapabilecektir.


Sistem beyan bildirimi için 11 Eylül 2023 tarihinde açılacak ve 31 Ekim 2023 tarihine kadar açık kalacaktır. Bu tarih sonrasında bu konuda yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.


Eczacılarımız 24 Temmuz 2023 ile 25 Ağustos 2023 tarihleri arasında (KKİ değişiminin olduğu gün) depolardan almış oldukları ürünlerden, stoklarında olan ürünleri ve satmış oldukları ürünleri beyan edebileceklerdir.


Beyanın yapılabilmesi için 11 Eylül 2023 – 31 Ekim 2023 tarih aralığında https://porta.getron.com adresine giriş yapılmasını rica ederiz.


31 Ekim 2023 tarihinde sistem kapandıktan sonra tüm kontrol ve hesaplamalar yapılarak belirlenecek fiyat farkı ödemeleri eczanelerimize ecza depoları aracılığı ile sistem üzerinden seçtiğiniz ecza deposunun belirleyeceği yöntemde (ödeme veya mahsuplaşma şeklinde) yapılacaktır.


Saygılarımızla.


Boehringer Ingelheim İlaç Tic. A.Ş


bottom of page