top of page

EYS YERLEŞTİRME PUAN HESABI,ECZANE KONTENJAN VE İLÇE KATSAYILARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME..


uyelerımızın dıkkatıne

EYS YERLEŞTİRME PUAN HESABI,ECZANE KONTENJAN VE İLÇE KATSAYILARI

Değerli Üyelerimiz,

6197 sayılı Kanun ile Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik doğrultusunda geliştirilmiş olan Eczacı Yerleştirme Sistemindeki YERLEŞTİRME PUANI HESABI aşağıda, ilçe katsayı ve kontenjan durumu ekteki listede mevcuttur.

Bilgilerinize sunulur.

TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası )

Yerleştirme puanı( YP)  nasıl hesaplanacak: YP= HİZMET PUANI+ MESLEKTE GEÇİRİLEN TOPLAM YIL HİZMET PUANI= ECZANENİN İLÇEDE BULUNDUĞU YIL İLE İLÇE KATSAYISININ ÇARPILMASI İLE BULUNUR.BİRDEN FAZLA İLÇEDE ECZANENİZ OLMUŞ İSE, HER BİR İLÇEDE GEÇİRİLEN YIL İLE İLÇE KATSAYISI ÇARPILARAK, BÜTÜN İLÇE PUANLARINIZ TOPLANACAKTIR. ÖRNEĞİN; 1991 YILINDA ECZACILIK FAKÜLTESİNDE MEZUN OLMUŞ BİR ECZACININ,1993 YILINDAN İTİBAREN İLÇE KATSAYISI 1( BİR) OLAN HERHANGİBİ İLÇEDE BUGÜNE KADAR  21 YILDIR ECZANESİ OLDUĞU VARSAYALIM.

 BUNA GÖRE,

HİZMET PUANI= 21×1= 21 YERLEŞTİRME PUANI= HİZMET PUANI (21) + MESLEKTE GEÇİRİLEN TOPLAM YIL ( 23) = 44

 KONU İLE İLGİLİ14 TEMMUZ 2014 TARİHLİ KURUM DUYURUSU

Eys Güncel Kontenjan Ve Katsayı Bilgileri Yayımı

6197 sayılı Kanun ile Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik doğrultusunda geliştirilmiş olan Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) üzerinde  09.07.2014 tarihi itibariyle geçici kontenjan ve katsayı bilgileri yer almaktadır. Sisteme kaydınızı gerçekleştirdikten sonra “Başvuru ve Tercih” menüsünde yer alan “Kontenjan Bilgisi” ve “Katsayı Bilgisi” sekmelerinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu bilgiler ekte verilen belgede de mevcuttur. Tercih dönemi 15.07.2014-15.08.2014 tarihleri arasında olacaktır. Dolayısıyla  asıl kontenjanlar da 15.07.2014 tarihinde sistem üzerinde açıklanacaktır. Herhangi bir eksiklik veya hata ile karşılaştığınızda, mümkünse ekran görüntüsü ile birlikte, eys@titck.gov.tr adresimize mail atmanız rica olunur.

T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI T.İ.T.C.K

bottom of page