top of page

ENGELLİLER İÇİN YAPILMASI İSTENENLER HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME!


engelli

ENGELLİLER İÇİN YAPILMASI İSTENENLER HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME!

         Değerli Üyelerimiz,

         Eczanelerimizin önüne engelli rampası yapılması zorunluluğu hakkında sizlerden gelen şikayetler üzerine konu hukuk büromuzca incelenmiştir.

         Konuyla ilgili Kanunun kabul tarihinin 1.7.2005 olduğu, işyeri sahiplerine işyeri girişlerini Engellilere uygun hale getirmeleri için 8 yıllık bir süre verilmiş olduğu ve bu sürenin de 1.7.2013 tarihinde dolmuş olduğu tespit edilmiştir.

         Ancak; 4.7.2012 tarihinde yapılan ek düzenleme ile, bu yöndeki yaptırım için komisyon denetim sonucunun olması gerektiği ve eksikliklerin tamamlanması için 1.7.2015’e kadar ek süre verilebileceği yönünde revizyon yapılmış olduğu görülmüştür.

Yani; eczanelerimizde denetim yapılmadan ve ek süre verilmeden engelli rampası/girişi olmadığı gerekçesiyle para cezası uygulamasının yapılması hukuken mümkün değildir.

         Diğer yandan ; Engelli rampası yapılması için 1 Temmuz 2015 tarihine kadar süre bulunmakla birlikte, tadilat yapan veya eczanesini taşıyan üyelerimizin daha sonra mağduriyet yaşamaması için engelli rampası yaptırmasında fayda bulunmaktadır.

         Bilgilerinize sunarız.

 TEİS

bottom of page