top of page

ECZACILARDAN MEKTUP VAR

ECZACILARDAN MEKTUP VAR

AMME Alacaklarının Tahsiline İlişkin Kanunda yapılan değişiklik sonrasında Gelir İdaresi Başkanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı gecikmiş vergi borcu olan eczacıların bu borçlarını SGK alacaklarından kesmeye başladı.

1 Mart itibariyle Maliye Bakanlığı’ndan sorgu yapmaya başlayan SGK,15 Mart tarihinde yaptığı ödemede Maliye Bakanlığı’nın bildirimi doğrultusunda yapılandırılmış vergi borçlarından Motorlu Taşıtlar Vergi borcuna varıncaya kadar tüm borçları eczacılardan bir defada kesti. Konuyla ilgili Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan şu mektubu  gönderdi:

“Vergi Borcu olan meslektaşlarımız Maliye Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda vergi dairelerine giderek borçlarını yapılandırdı ve görevlerini yerine getirdiler.Ama 15 Mart 2018 tarihinde 2017 Aralık ayına ait ödemelerimiz SGK tarafından yatırıldığında 24 bin eczanenin bir çoğu şok yaşadı. Zira yapılandırma yapıldığı halde vergi borcunun tamamı kesilenler olduğu gibi ,hiç borcu olmadığı halde ödemesi kesilenler bile oldu. 15 mart tarihinde yapılan kesintiler yüzünden eczacılarımızın depo ödemesi için verdikleri çekler senetler karşılıksız çıkmış ve ödeme darboğazına girdi.TEİS olarak,haksız kesintilerin Gelir İdaresi Başkanlığı’nca ,SGK’ya ivedilikle iade edilmesini,üye ve meslektaşlarımıza da bir an evvel ödenmesini talep ediyoruz.Aksi takdirde zaten zor durumda olan eczane ekonomilerimizde  çöküş ve iflaslar kaçınılmaz olacak,ilaç ve eczacılık hizmetinde ciddi sorunlar yaşanacaktır.”

HÜRRİYET GAZETESİ –ANKARA  20/03/2018



bottom of page