top of page

E-REÇETE UYGULAMASI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR


e-recete5

E-REÇETE HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

Değerli Üyelerimiz,

TEİS Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Medula aksamalarında 24 saat boyunca sistemi takip ediyoruz ve yaşanan sorunları ilgili birime ileterek çözümlenmesine uğraşıyoruz.

Bundan sonraki dönemde Medula sisteminin kesintisiz çalışması E-reçete nedeniyle daha da önem kazanmıştır. 15 Ocak günü, sizlerinde fark ettiği gibi kısa süreli aksamalar olmuş ve sendikamız tarafından hemen ilgili birime iletilmiş ve düzeltilmesi sağlanmıştır.

Sizlerden E-reçete hakkında gelen sorular için sendikamızca hazırlanan açıklamalar aşağıda bilginize sunulmuştur.

E-REÇETE HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME:

-15 Ocak 2013 öncesi gelen manuel reçeteler, yine manuel reçete olarak sisteme girilebilecektir.

-Acil servislerden yazılan ve üzerinde acil ( bandrol,kaşe veya doktor yazısı bulunan) reçetelerde yeşil, kırmızı alan  aranmayacak ve manuel işlem yapılacaktır.

-Aile hekimlerinin “gezici sağlık hizmeti” kapsamında düzenledikleri mobil reçeteler  ve Evde bakım hizmeti kapsamında düzenlenen reçetelerde, üzerinde doktor tarafından (yazılarak veya kaşelenerek) belirtilerek  manuel olarak işlem yapılacaktır.

 -Yurtdışı SGK lı reçeteleri ve Majistral ilaç içeren reçeteler manuel olarak işlem görmektedir.

-Medula sistemi veya reçetenin yazıldığı sağlık hizmet sunucusunun sistemi çalışmıyorsa ,hekim manuel reçete yazabilir. Ama reçeteye “Sistemlerin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememiştir” ibaresinin KAŞE veya EL YAZISI ile reçeteyi yazan hekim tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.

– Kurumdan gelen bilgiye göre Medula Eczane uygulamasını kullanırken internet tarayıcısının geri tuşunun kullanılmaması gerekmektedir, kullanıldığında sistem dışına çıkmış olursunuz. Uygulamada  Sadece Medula Eczane sayfasındaki geri tuşu kullanılabilmektedir.

-Sizlere daha önce bilgi verdiğimiz geçerlilik tarihleri sendikamızın  YENİ SUT DEĞİŞİKLİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME yazısında bulunmaktadır.

ÖNEMLİ NOT: Soğuk zincir ürünlerinde karekod uygulaması zorunluluğu 01.01.2013 tarihi itibariyle başlamıştır. Bilgilerinize ve dikkatinize sunulur.

TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası)

bottom of page