top of page

DAHA ÖNCE UZATILMIŞ OLAN RAPORLARIN SÜRELERİ 6 AY DAHA UZATILDI




SÜRESİ UZATILMIŞ RAPORLU HASTALARIN RAPOR SÜRELERİNİ SAĞLIK BAKANLIĞI 30 HAZİRAN 2023 TARİHİNE UZATTI

HASTALARIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN SGK’NIN DA RAPOR SÜRESİNİ BİR AN ÖNCE UZATMASI GEREKİYOR

Sağlık Bakanlığı 15.12.2022 tarihli duyuru yayınlayarak bazı hayati öneme haiz ilaç raporlarının süresini 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzattı.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı ecz. Nurten Saydan, “Süresi uzatılmış raporlu hastaların rapor sürelerini Sağlık Bakanlığı 30 Haziran 2023 tarihine uzattı. Hastaların mağdur olmaması için SGK’nın da rapor süresini bir an önce uzatması gerekiyor” dedi.


DAHA ÖNCE UZATILMIŞ OLAN RAPORLARIN SÜRELERİ 6 AY DAHA UZATILDI

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, “Raporlu hastaların uzatılmış olan rapor süreleri hastanelerimizde oluşacak yoğunluk sebebi ile Sağlık Bakanlığı tarafından tekrar uzatıldı. Lakin SGK, raporların sürelerini tekrar uzatacak mı? Bilmiyoruz.” dedi.

SGK TARAFINDAN KRONİK HASTALIĞI OLAN HASTALARIN, RAPOR SÜRELERİNİN TEKRAR UZATILMASI VE MEDULA SİSTEMİNE ÖNCELİKLE İŞLENMESİ GEREKİR

“SGK tarafından kronik hastalığı olan hastaların rapor sürelerinin tekrar uzalıtması ve Medula sistemine öncelikle işlenmesi gerekiyor” diyen Saydan açıklamasında şöyle devam etti:

“Kurum tarafından, kronik hastalıklara sahip yaklaşık 30 milyon civarında hasta ve 80 milyon tekil rapor süresinin yetkililer tarafından Medula sisteminde ivedilikle uzatılması uygun olacaktır.


Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuru çok yerinde olmuştur. Çünkü bütün raporların aynı zamanda yenilenmesi hastanelerde büyük kalabalıklara neden olacak ve salgın hastalık riskini arttıracaktı.


Vatandaşlarımıza üzülerek bildirmek isteriz ki, SGK gerekli düzenlemeyi bir an önce yapmadığı takdirde süresi uzatılmış raporları ile bugünden itibaren eczanelerimizden bu tür ilaçlarını yeterli sayıda ve belki de hiç alamayacaklar. Hastalık ve ilaca ulaşım ise asla beklemez.

Sendika olarak raporlu vatandaşlarımıza yaşanan bu durumun eczanelerimizden kaynaklanmadığını bildirmek istiyor ve SGK’nın gerekli düzenlemeyi yapmasını bekliyoruz.


TEİS BASIN BÜROSU/16/12/2022

GÜNLÜK EVRENSEL



24 SAAT



SÖZCÜ


TÜRKİYEDE YENİ ÇAĞ














GÜNBOYU



KARAR


BAŞKENT


DOKUZ SÜTUN


ANAYURT


















bottom of page