top of page

BAĞ-KUR PRİM İADELERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME


teis yeni

BAĞ-KUR PRİM İADELERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

DEĞERLİ ÜYELERİMİZ VE MESLEKTAŞLARIMIZ,

Sendikamızca yasalaşması için uğraşılan ve yürürlük tarihi 1.10.2008 olarak TBMM den geçen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 80 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinin iptali ile ilgili yasal düzenlemeden önce yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak yaptığımız başvuru ve görüşmeler eczacı kamuoyunun malumudur.

Girişimlerimiz sonucu Ağustos 2014 ten itibaren  Mart 2015 tarihine kadar bu madde dolayısıyla yapılan ödeme ve kesintilerin kurum tarafından iade edilmesi sağlanmış olup, iade edilen bu kesintilerin bir daha kesilmesi de söz konusu olmayacaktır.

İlgili birim başkanlığı ile yapılan görüşmeye göre, kesilen borçlar otomatik olarak  sistemde kesinti yapılan meslektaşımızca  yapılmış FAZLA ÖDEME şeklinde gözükecektir.

Söz konusu fazla ödemeyi alabilmeniz için Genel Müdürlük talimatı doğrultusunda , Bağ-Kur primlerinizi yatırdığınız Sosyal Güvenlik Merkezlerine dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Merkezlerinde matbu dilekçe mevcut olup , başvuruda TC numaranızı, SGK ödemesini aldığınız banka hesap numaranızı (IBAN No) ve eczacı olduğunuzu belirtmeniz yeterli olacaktır.

Herhangi bir sorun yaşandığı takdirde ekte yer alan TALİMATI gösterebilirsiniz: http://arsiv.teis.org.tr/index.php/2015/03/26/prim-iadeleri-icin-basvurumuz-uzerine-gonderilen-talimat-hakkinda/

Talep etmediğiniz takdirde söz konusu alacağınız Bağ-kur prim borçlarınıza mahsup edilecektir.

Bilgilerinize sunarız.

TEİS YÖNETİM KURULU

bottom of page