top of page

18 OCAK GÜNÜ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR


dıkkatb

18 OCAK CUMA GÜNÜ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Değerli Üyelerimiz,

18 Ocak Cuma günü yeni SUT uygulamaları başlayacaktır. Dikkat edilmesi gereken konular aşağıda bilginize sunulmuştur.

SGK 1 ay uygulamasını kaldırıp, 28 gün uygulamasına geçecektir.

* Bir aylık uygulama ile ödenecek (Yanıklar, anemiler, sistemik olmayan mantar enfeksiyonları ve ülser) ilaçları için uygulanan maddelerde yapılan değişiklikler Şöyledir.

Yanıklar, anemiler, sistemik olmayan mantar enfeksiyonları, reflü ve GIS ülserlerinde kullanılan ilaçlar; yalnız dermatoloji uzman hekimlerince reçete edilebilen oral retinoidler, taburcu edilen hastaların idame tedavisi için düzenlenen reçetelere yazılan ilaçlar, en fazla 28 günlük dozda (SUT’ta yer alan özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla) ödenecektir.

* Bildiğiniz üzere Kurum tarafından; 22.10.2012 tarihinden itibaren hasta almak istediği ilacı veya eşdeğerini 3 ay içinde kullanmamışsa sistemde İLK TEDAVİ olarak kabul edilip en fazla 1 aylık doz ödenmekteydi. Bu süre 28 güne indirilmiştir.

Hastanın tedavisinde ilk defa reçete edilecek ilaçlar (raporlu olsa dahi) en fazla 28 günlük doza kadar ödenecektir.

Sonraki reçetelerde yazılacak ilaç miktarı için tebliğde yer alan genel veya özel düzenlemeler esas alınır. Bu ilaçların devam reçetelerindeki farklı farmasötik dozları da ilk tedavi olarak kabul edilir.

Bu sebeple  mide ilaçları, mantar ilaçları, ,verilen ilaç veya eşdeğer ilaçların reçeteleri karşılanırken tablet sayılarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

SUT değişikliğinde raporlu ilaçların verildiği 3 aylık dozda değişiklik olmamıştır. Değişiklik sadece 1 aylık doz uygulamasına giren ilaç ve uygulamalar içindir.

Ör: İçinde 28 tablet bulunan bir hipertansiyon ilacı ilk raporu çıkıp reçete edildiğinde bir kutu verilecektir. Sonraki reçetelenmesinde ise dört kutu yazılıp verilebilecektir. 

Fakat ;İlk defa reçete edilen RAPORLU  ilaçlar verilirken 28 günlük dozda verilecektir.

BU GECE 24:00 TEN İTİBAREN BAŞLAYACAK UYGULAMADA ,YETKİLİLERDEN ALDIĞIMIZ BİLGİYE GÖRE SİSTEM OTOMATİK OLARAK KUTU ADETLERİNİ AYARLAYACAKTIR.

*Ayrıca ,SUT değişikliğinde;

3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,23,24 ve 25. Maddelerinde yapılan değişikliklerinde başlama tarihi 18 ocak Cuma günüdür.

Değerli üyelerimiz, değişen maddelerde eklemeler ve değişiklikler mevcuttur. Bu değişiklikler Sendikamız Kamu Kurumları komisyonunca incelenmiş ve sitemizin

adresinde bilgilerinize sunulmuştur. 18 Ocak GÜNÜ, reçete karşılarken kontrol etmeyi unutmayınız.

SUT değişikliğindeki 2. MADDEDE YER ALAN DEVAM REÇETESİ UYGULAMASININ BAŞLAMA TARİHİ 1 ŞUBAT CUMA GÜNÜ OLACAKTIR.

Bilgilerinize sunarız.

TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası)

bottom of page