ECZACILARA YENİ BİR ANGARYA DAHA : KAĞIT REÇETE TARAMASI !
SGK, eczanelerin kâğıt reçeteleri tarayarak kuruma göndermesi işlemini 1 Mart 2020’de zorunlu hale getirdi.
SGK’nın 24 Aralık 2019’da yayımladığı duyuruda “…elektronik ortamda düzenlenmeyen belgelerin elektronik ortama aktarılarak Kuruma gönderilmesi yönteminin, sözleşmeli eczaneler tarafından da kullanılmasının 01.03.2020 tarihinden itibaren zorunlu hale getirileceği” bildirildi.
Bu uygulamanın, muayene ücretlerinden sonra eczacılar için yeni bir angarya olduğunu söyleyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, “Bitmek bilmeyen hasta ve eczacı mağduriyetlerine yenileri eklenecek” dedi. Saydan açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Ülkemizde e reçete yazılım oranlarına baktığımızda henüz yüzde yüz oranına ulaşmadığını görüyoruz. Hatta bazı illerde bu oran yüzde 60’larda kalıyor. Dolayısıyla reçete tarama işlemi yapmak birçok angarya işi olan eczacılar için daha çok zaman kaybı demek. Ayrıca; Ülkemizin elektrik ve internet altyapısı da bu uygulamanın sağlıklı yapılabilmesi için hiç müsait değil.
ECZACILAR ZORUNLU ARŞİV MEMURU OLMAK İSTEMİYOR !
Biz eczacılar olarak ne reçete taramak istiyoruz ne de reçeteleri arşivlerimizde on yıl saklamak istiyoruz!
TEİS olarak, 7-24 vatandaşa hizmet veren 26 bin eczacıya bu uygulamayı dayatmak yerine, e-reçete yazamayan hekimin, kâğıt reçete yazdığında bu reçeteyi tarayıp Medula sistemine yüklemesi için düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bu şekilde hem e-reçete yazma oranı artacak, hem de sahte reçete yazılmasının önüne geçilmiş olacaktır. “
TEİS BASIN BÜROSU/05/03/2020
https://www.winally.com/2020/03/eczacilar-zorunlu-arsiv-memuru-olmak-istemiyor/
Comments