top of page

BASINDA BİZ….

  • Yazarın fotoğrafı: TEİS
    TEİS
  • 15 Tem 2014
  • 1 dakikada okunur

BAKANLIKTAN ECZANELERE ‘SIKI DENETİM’BURCU CANSU ANKARA           

Gezi Direnişi sürecinde Talcid satan eczanelere, ‘Neden Talcid satün cezası’ olarak 450 TL para cezası uygulayan Sağlık Bakanlığı bugünlerde yine eczaneleri sıkı denetim altına aldı. Eczaneleri denetleyen Bakanlık yetkilileri ‘reçetesiz satılan ilaçlar’ için eczanelere baskı uygulamaya başladı. Özellikle gece saatlerinde yoğunlaştığı bilgisi verilen denetimlerde, ağn kesicinin dahi reçetesiz satılmaması gerektiğini vurgulandığı açıklandı.‘BU DAYATMAYA HAZIR SİSTEM YOK’ Tüm Eczacı işverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, Türkiye’nin reçeteli ilaç satışına hazır olmadığını ifade ederek, “Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçlan almaya gelen yurttaşlarımıza veya kucağında çocuğu ateşler içinde yanarken gelen babaya ‘Reçeten yoksa ilaç veremem’ denilemez. Bizler ‘reçetesiz ilaç’ satmak değil, sürekli ilaç kullanan ya da acil durumdaki yurttaşlarımızın ilaçlarını vermek istiyoruz” diye konuştu. Saydan, Türkiye’ye reçeteli ilaç satışının dayatılmaya çalışıldığını, ancak hem toplum olarak hem de altyapı olarak buna hazır olunmadığını söyledi. Özellikle son günlerde Sağlık Bakanlığı denetimlerinde, ‘reçetesiz’ ilaç sattıkları gerekçesiyle eczacıların mağdur edildiğini belirten Saydan, “Sağlık Bakanlığı tarafından gerekçe olarak, 86 yıllık 1262 sayılı kanun gösteriliyor” dedi.

HASTANEYE GİTMENİN BEDELİ AĞIR

Yurttaşların hastaneye gittiğinde SGK’nin muayene ücreti, reçete katkı payı, reçete parası gibi ödemelerle karşılaştığının altını çizen Saydan, “Yurttaşlar bütün bu tutarları her ay ödeyemeyeceği için, düzenli kullandıkları ilaçları reçetesiz alıyorlar. Amacı dışında veya kötü amaç için kullanılan ilaçları zaten kontrollü olarak takip edilerek verilmektedir. Bakanlık tarafından kontrol edilmesi gereken ilaçlar zaten reçeteli veriliyor. Ama ağrı kesici, öksürük şurubu gibi ilaçlar ya da devamlı kullandığı bir ilacı kaybettiği, kırdığı için gece nöbetteyken gelen hastalardan reçete mi isteyeceğiz? Bu duruma yurttaş da hastaneler de acil doktorları da eczacı da hazır değil.”

Saydan, Bakanlık denetimlerinin eczanelere uygulandığını ama esas internet üzerinden alınan ilaçlara müdahale edilmesi gerektiğini belirtti.

BİRGÜN / 15 Temmuz 2014TÜRKİYE RECETELİ İLAÇ SATIŞINA HAZIR DEĞİL

Tüm Eczacı işverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, Türkiye’nin reçeteli ilaç satışına hazır olmadığını belirterek, “Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçlan almaya gelen vatandaşlarımıza veya kucağında çocuğu ateşler içinde yanarken gelene ‘Reçeten yoksa ilaç veremem’ denilemez” dedi.Saydan, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye reçeteli ilaç satışının dayatılmaya çalışıldığını, ancak hem toplum olarak hem de altyapı olarak buna hazır olunmadığını kaydetti. Son günlerde Sağlık Bakanlığı denetimlerinde, “reçetesiz” ilaç sattıkları gerekçesiyle eczacıların mağdur edildiğini vurgulayan Saydan, şunları ifade etti: “Keşke ülkemizin hekim sayısı, vatandaş ilaç bilinci uygun olsa da, bizler de sadece yazılan reçetelere göre ilaç verebilsek ama ülkemiz maalesef bütün ilaçların tamamen reçeteli olarak verilmesi için henüz hazır değildir.Gerek SGK’nın muayene ücreti, reçete katkı payı, reçete parası gibi ağır koşullan, vatandaşlarımızın düzenli kullanmak zorunda kaldıkları ilaçlan, reçete yazdırmadan eczanelerimizde almak istemeleri, gerekse ülkede yetişmiş doktor ve uzman doktor sayısının yetersiz olması sonucu sürekli kullandıkları ilaçlan almak isteyen hastalarımızla bu uygulama yüzünden karşı karşıya gelmekteyiz. Bizler reçetesiz ilaç satmak için değil, sürekli ilaç kullanan ya da acil durumdaki vatandaşlarımızın ilaçlarını vermek istiyoruz.”YENİ MESAJ /15 Temmuz 2014 İLAÇTA ‘REÇETELİ’ ‘REÇETESİZ” KAOSU

Reçeteli ilaç satımının dayatılmaya çalışıldığını öne süren Saydan, ‘Astım veya kalp krizi için kullandığı ilacı almaya gelene ‘reçeten yoksa ilaç veremem’ denilemez” dediTüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkam Eczacı Nurten Saydan, Türkiye’ye reçeteli ilaç satışının dayatılmaya çalışıldığını, ancak hem toplum olarak hem de altyapı olarak buna hazır olunmadığını kaydetti.Şiddete maruz kalırız Sağlık Bakanlığı denetimlerinde, “reçetesiz” ilaç sattıkları gerekçesiyle eczacıların mağdur edildiğini vurgulayan Saydan, şunları ifade etti: “Gerek SGK’nın muayene ücreti, reçete katkı payı, reçete parası gibi ağır koşullan, vatandaşlarımızın düzenli kullanmak zorunda kaldıkları ilaçları, reçete yazdırmadan eczanelerimizde almak istemeleri, gerekse ülkede yetişmiş doktor ve uzman doktor sayısının yetersiz olması sonucu sürekli kullandıkları ilaçları almak isteyen hastalarımızla bu uygulama yüzünden karşı karşıya gelmekteyiz. Bizler reçetesiz ilaç satmak için değil, sürekli ilaç kullanan ya da acil durumdaki vatandaşlarımızın ilaçlarını vermek istiyoruz. Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçları almaya gelen vatandaşlarımıza veya kucağında çocuğu ateşler içinde yanarken gelene ‘Reçeten yoksa ilaç veremem’ denilemez. Bu durum sonucunda, ya eczacılar olarak şiddete maruz kalırız, ya da hastalarımızın sağlığım tehlikeye atmış oluruz. Biz bu durumlarla karşılaşmak istemiyoruz”

Saydan “Bakanlık tarafından kontrol edilmesi gereken ilaçlar (mor reçete, kırmızı reçete) zaten reçeteli veriliyor. Ama ağrı kesici, öksürük şurubu gibi ilaçlar ya da devamlı kullandığı bir ilacı kaybettiği, kırdığı için gece nöbetteyken gelen hastalardan reçete mi isteyeceğiz? Bu duruma vatandaş da, hastaneler de, acil doktorları da eczacı da hazır değil” diye konuştu.

YENİ ÇAĞ/15 Temmuz 2014

REÇETESİZ İLAÇ MAĞDUR EDİYOR

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, son günlerde Sağlık Bakanlığı denetimlerinde “reçetesiz” ilaç sattıkları gerekçesiyle eczacıların mağdur edilmesinin hastaları da mağdur edeceği uyarısında bulundu.Hangi ilaçların reçetesiz satılmaması gerektiği konusunda eczacıların gerekli bilgiye sahip olduğunu belirten Saydan, reçetesiz ilaç verilmeyecekse, buna uygun altyapı hazırlanması gerektiğini ifade etti.Saydan, “Reçetesiz ilaç satmak için değil, acil durumdaki vatandaşlarımızın ilaçlarını vermek için istiyoruz” dedi. (ANKARA)

GÜNLÜK EVRENSEL/15 Temmuz2014

‘REÇETELİ İLAÇ ALMAYA HAZIR DEĞİLİZ’

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, Türkiye’nin reçeteli ilaç satışına hazır olmadığını ifade ederek, “Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçları almaya gelen vatandaşlarımıza veya kucağında tçocuğu ateşler içinde yanarken gelen babaya “Reçeten yoksa ilaç veremem’ denilemez” dedi.Saydan, Türkiye’ye reçeteli ilaç satışının dayatılmaya çalışıldığını,  ancak toplum ve altyapı   olarak buna hazır olmadığını savundu.

HABERTÜRK/15Temmuz 2014

BÜTÜN İLAÇLARIN ‘REÇETELİ’ OLARAK VERİLMESİ İÇİN HAZIR DEĞİLİZ.

TUM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, ‘ülkenin maalesef bütün ilaçların tamamen ‘reçeteli’ olarak verilmesi için henüz hazır olmadığını’söyledi.Sağlık Bakanlığı denetimlerinde, ‘reçetesiz’ ilaç sattıkları gerekçesiyle eczacıların mağdur edildiğini, gerekçe olarak da 86 yıllık 1262 sayılı kanunun gösterildiğini anlatan Saydan, “Gerek SGK’nın muayene ücreti, reçete katkı payı, reçete parası gibi ağır koşulları, vatandaşlarımızın düzenli kullanmak zorunda kaldıkları ilaçları, reçete yazdırmadan eczanelerimizde almak istemeleri, gerekse ülkede yetişmiş doktor ve uzman doktor sayısının yetersiz olması sonucu sürekli kullandıkları ilaçları almak isteyen hastalarımızla bu uygulama yüzünden karşı karşıya gelmekteyiz. 86 yıllık, neredeyse asırlık olan bir kanunla zaman zaman Bakanlığımızın eczane denetimlerinde ‘hiçbir ilacı reçetesiz veremezsin’ demesi bizleri sıkıntıya sokmaktadır.” dedi.Tüm Eczacı işverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, ‘Türkiye’ye Reçeteli ilaç Satışı Dayatması’ başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye’nin reçeteli ilaç satışına hazır olmadığını belirten Saydan, “Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçları almaya gelen vatandaşlarımıza veya kucağında çocuğu ateşler içinde yanarken gelen babaya ‘reçeten yoksa ilaç veremem’ denilemez.” ifadesini kullandı.

MİLLİ GAZETE/15 Temmuz 2014

TEIS:TÜRKİYE REÇETELİ İLAÇ SATIŞINA HAZIR DEĞİL

Acil hastava ‘ilaç vok’denilemezTEİS Genel Başkanı Eczacı Nurten  Saydan, “Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçları almaya gelen acil hastaya ‘Reçeten yoksa ilaç veremem’denilemez” dedi.Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, Türkiye’nin reçeteli ilaç satışına hazır olmadığını belirterek, “Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçları almaya gelen vatandaşlarımıza veya kucağında çocuğu ateşler içinde yanarken gelene ‘Reçeten yoksa ilaç veremem’denilemez” dedi.Saydan, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye reçeteli ilaç satışının dayatılmaya çalışıldığını, ancak hem toplum olarak hem de altyapı olarak buna hazır olunmadığını kaydetti. Son günlerde Sağlık Bakanlığı denetimlerinde, “reçetesiz” ilaç sattıkları gerekçesiyle eczacıların mağdur edildiğini vurgulayan Saydan, şunları ifade etti: “Keşke ülkemizin hekim sayısı, vatandaş ilaç bilinci uygun olsa da, bizler de sadece yazılan reçetelere göre ilaç verebilsek ama ülkemiz maalesef bütün ilaçların tamamen reçeteli olarak verilmesi için henüz hazır değildir. Gerek SGK’nın muayene ücreti, reçete katkı payı, reçete parası gibi ağır koşulları, vatandaşlarımızın düzenli kullanmak zorunda kaldıkları ilaçları, reçete yazdırmadan eczanelerimizde almak istemeleri, gerekse ülkede yetişmiş doktor ve uzman doktor sayısının yetersiz olması sonucu sürekli kullandıkları ilaçları almak isteyen hastalarımızla bu uygulama yüzünden karşı karşıya gelmekteyiz. Bizler reçetesiz ilaç satmak için değil, sürekli ilaç kullanan ya da acil durumdaki vatandaşlarımızın ilaçlarını vermek istiyoruz. Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçları almaya gelen vatandaşlarımıza veya kucağında çocuğu ateşler içinde yanarken gelene ‘Reçeten yoksa ilaç veremem’denilemez. Bu durum sonucunda, ya eczacılar olarak şiddete maruz kalırız, ya da hastalarımızın sağlığını tehlikeye atmış oluruz.”

GÜNBOYU/15 Temmuz 2014“TÜRKİYE REÇETELİ İLAÇ SATIŞINA HAZIR DEĞİL’

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Savdan, Türkiye’nin reçeteli ilaç satışına hazır olmadığını ifade ederek, “Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçları almaya gelen vatandaşlarımıza veya kucağında çocuğu ateşler içinde yanarken gelen babaya “Reçeten yoksa ilaç veremem denilemez” dedi. .ANKARA, (DHA)- TEİS Genel Başkanı Saydan, Türkiye’ye reçeteli ilaç satışının dayatılmaya çalışıldığını, ancak toplum ve altyapı olarak buna hazır olunmadığını söyledi. Özellikle son günlerde Sağlık Bakanlığı denetimlerinde reçetesiz ilaç sattıkları gerekçesiyle eczacıların mağdur edildiğini belirten Saydan, şunları kaydetti:”Sağlık Bakanlığı tarafından gerekçe olarak, 86 yıllık 1262 sayılı kanun gösterilmektedir. Bizler biliyoruz ki Bakanlığımız bazı grup ilaçlar (doping ilaçları, hormonlar.vb) için hatırlatma yapmıştır. Ama bazı bölgelerde yapılan denetimlerde bütün ilaçların reçeteli verilmesi gerektiği yönünde sıkıntılar hasıl olmuştur. Bizler bu ülkenin eczacıları olarak aldığımız eğitim gereği hangi ilaçları kime vermemiz gerektiğini gayet iyi biliyoruz. Sürekli kullandığı kalp tansiyon ya da astım ilacı biten hastayı gecenin bir yarısı doktor ve hastane aratmaya zorlamak akılcı ve bilinçli ilaç kullanımını sağlamaya çalışmak değil, hastalara zulüm yapmak olur. Keşke ülkemizin hekim sayısı, vatandaş ilaç bilinci uygun olsa da, bizler de sadece yazılan reçetelere göre ilaç verebilsek. Ama ülkemiz maalesef bütün ilaçların tamamen ‘reçeteli’ olarak verilmesi için henüz hazır değildir. Gerek SGK’nın muayene ücreti, reçete katkı payı, reçete parası gibi ağır koşulları, vatandaşlarımızın düzenli kullanmak zorunda kaldıkları iaçları reçete yazdırmadan eczanelerimizde almak istemeleri, gerekse ülkede yetişmiş doktor ve uzman doktor sayısının yetersiz olması sonucu sürekli kullandıkları ilaçları almak isteyen hastalarımızla bu uygulama yüzünden karşı karşıya gelmekteyiz.”

SONSÖZ/15 Temmuz 2014REÇETELİ SATIŞ OLMAZ

TEÎS Genel Başkanı Eczacı Nurten S aydan: Reçeteli satış olmazTÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten S aydan, Türkiye’nin reçeteli ilaç satışına hazır olmadığını ifade etti TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, “Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçları almaya gelen vatandaşlarımıza veya kucağında çocuğu ateşler içinde yanarken gelen babaya “Reçeten yoksa ilaç veremem denilemez” dedi.TEİS Genel Başkanı Saydan, Türkiye’ye reçeteli ilaç satışının dayatılmaya çalışıldığını, ancak toplum ve altyapı olarak buna hazır olunmadığını söyledi. Özellikle son günlerde Sağlık Bakanlığı denetimlerinde reçetesiz ilaç sattıkları gerekçesiyle eczacıların mağdur edildiğini belirten Saydan, şunları kaydetti:”Sağlık Bakanlığı tarafından gerekçe olarak, 86 yıllık 1262 sayılı kanun gösterilmektedir. Bizler biliyoruz ki Bakanlığımız bazı grup ilaçlar (doping ilaçları, hormonlar.vb) için hamlatma yapmıştır. Ama bazı bölgelerde yapılan denetimlerde bütün ilaçların reçeteli verilmesi gerektiği yönünde sıkıntılar hasıl olmuştur. Bizler bu ülkenin eczacıları olarak aldığımız eğitim gereği hangi ilaçları kime vermemiz gerektiğini gayet iyi biliyoruz. Sürekli kullandığı kalp tansiyon ya da astım ilacı biten hastayı gecenin bir yarısı doktor ve hastane aratmaya zorlamak akılcı ve bilinçli ilaç kullanımını sağlamaya çalışmak değil, hastalara zulüm yapmak olur. Keşke ülkemizin hekim sayısı, vatandaş ilaç bilinci uygun olsa da, bizler de sadece yazılan reçetelere göre ilaç verebilsek. Ama ülkemiz maalesef bütün ilaçların tamamen ‘reçeteli’ olarak verilmesi için henüz hazır değildir. Gerek SGK’nın muayene ücreti, reçete katkı payı, reçete parası gibi ağır koşulları, vatandaşlarımızın düzenli kullanmak zorunda kaldıkları ilaçları reçete yazdırmadan eczanelerimizde almak istemeleri, gerekse ülkede yetişmiş doktor ve uzman doktor sayısının yetersiz olması sonucu sürekli kullandıkları ilaçlan almak isteyen hastalarımızla bu uygulama yüzünden karşı karşıya gelmekteyiz.”

İSTANBUL/15 Temmuz 2014TEİS: TÜRKİYE REÇETELİ İLAÇ SATIŞINA HAZIR DEĞİL

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, Türkiye’nin reçeteli ilaç satışına hazır olmadığını ifade ederek, “Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçları almaya gelen vatandaşlarımıza veya kucağında çocuğu ateşler içinde yanarken gelen babaya “Reçeten yoksa ilaç veremem denilemez” dedi.TEİS Genel Başkanı Saydan, Türkiye’ye reçeteli ilaç satışının dayatılmaya çalışıldığını, ancak toplum ve altyapı olarak buna hazır olunmadığını söyledi. Özellikle son günlerde Sağlık Bakanlığı denetimlerinde reçetesiz ilaç sattıkları gerekçesiyle eczacıların mağdur edildiğini belirten Saydan, şunları kaydetti: “Sağlık Bakanlığı tarafından gerekçe olarak, 86 yıllık 1262 sayılı kanun gösterilmektedir. Bizler biliyoruz ki Bakanlığımız bazı grup ilaçlar (doping ilaçları, hormonlar.vb) için hatırlatma yapmıştır. Ama bazı bölgelerde yapılan denetimlerde bütün ilaçların reçeteli verilmesi gerektiği yönünde sıkıntılar hasıl olmuştur. Bizler bu ülkenin eczacıları olarak aldığımız eğitim gereği hangi ilaçları kime vermemiz gerektiğini gayet iyi biliyoruz. Sürekli kullandığı kalp tansiyon ya da astım ilacı biten hastayı gecenin bir yarısı doktor ve hastane aratmaya zorlamak akılcı ve bilinçli ilaç kullanımını sağlamaya çalışmak değil, hastalara zulüm yapmak olur. Keşke ülkemizin hekim sayısı, vatandaş ilaç bilinci uygun olsa da, bizler de sadece yazılan reçetelere göre ilaç verebilsek Ama ülkemiz maalesef bütün ilaçların tamamen ‘reçeteli’ olarak verilmesi için henüz hazır değildir. Gerek SGK’nın muayene ücreti, reçete katkı payı, reçete parası gibi ağır koşulları, vatandaşlarımızın düzenli kullanmak zorunda kaldıkları ilaçları reçete yazdırmadan eczanelerimizde almak istemeleri, gerekse ülkede yetişmiş doktor ve uzman doktor sayısının yetersiz olması sonucu sürekli kullandıkları ilaçları almak isteyen hastalarımızla bu uygulama yüzünden karşı karşıya gelmekteyiz.” TEİS Genel Başkanı Saydan, Sağlık Bakanlığı’nın, 86 yıllık olan ve neredeyse bir aşıra yaklaşan kanunla zaman zaman eczane denetimlerinde ‘hiçbir ilacı reçetesiz veremezsin’ demesinin eczacıları sıkıntıya soktuğunu öne sürdü.Saydan, “Çünkü bu durumda ilaç üzerinden para kazanmaya çalışan fırsatçılara gün doğmakta, bu tür ilaçlara internet üzerinden gayet rahat olarak ulaşılabilmektedir. Daha market raflarında bulunan karekodlu ilaçlar sorunu halledilmeden eczaneleri suçlayıcı tarzda uygulamalar, denetimler yapmak, iyi niyet kuralları çerçevesinde görülmemektedir. Bizler reçetesiz ilaç satmak için değil, sürekli ilaç kullanan, ya da acil durumdaki vatandaşlarımızın ilaçlarını vermek istiyoruz” diye konuştu. (D HA

MERSİN HAKİMİYET/15 Temmuz 2014“TÜRKİYE REÇETELİ İLAÇ SATIŞINA HAZIR DEĞİL”

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEIS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, Türkiye’nin reçeteli ilaç satışına hazır olmadığını belirterek, “Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçları almaya gelen vatandaşlarımıza veya kucağında çocuğu ateşler içinde yanarken gelene “Reçeten yoksa ilaç veremem’ denilemez” dedi. Saydan, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye reçeteli ilaç satışının dayatılmaya çalışıldığını, ancak hem toplum olarak hem de altyapı olarak buna hazır olunmadığını kaydetti. Son günlerde Sağlık Bakanlığı denetimlerinde, “reçetesiz” ilaç sattıkları gerekçesiyle eczacıların mağdur edildiğini vurgulayan Saydan, şunları ifade etti:”Keşke ülkemizin hekim sayısı, vatandaş ilaç bilinci uygun olsa da, reçetelere göre ilaç verebilsek ama ülkemiz maalesef bütün ilaçların tamamen reçeteli olarak verilmesi için henüz hazır değildir.Gerek SGK’nın muayene ücreti, reçete katkı payı, reçete parası gibi ağır koşulları, vatandaşlarımızın düzenli kullanmak zorunda kaldıkları ilaçları, reçete yazdırmadan eczanelerimizde almak istemeleri, gerekse ülkede yetişmiş doktor ve uzman doktor sayısının yetersiz olması sonucu sürekli kullandıkları ilaçları almak isteyen hastalarımızla bu uygulama yüzünden karşı karşıya gelmekteyiz. Bizler reçetesiz ilaç satmak için değil, sürekli ilaç kullanan ya da acil durumdaki vatandaşlarımızın ilaçlarını vermek istiyoruz. Eczanelerimizde, astım krizi veya kalp krizi için kullandıkları ilaçları almaya gelen vatandaşlarımıza veya kucağında çocuğu ateşler içinde yanarken gelene “Reçeten yoksa ilaç veremem’ denilemez. Bu durum sonucunda, ya eczacılar olarak şiddete maruz kalırız, ya da hastalarımızın sağlığını tehlikeye atmış oluruz. Biz bu durumlarla karşılaşmak istemiyoruz.Eczacılar 5 yıllık detaylı fakülte eğitimi almış ilaç uzmanlarıdır. Amacı dışında veya kötü amaç için kullanılan ilaçları zaten kontrollü olarak takip edilerek verilmektedir. Bakanlık tarafından kontrol edilmesi gereken ilaçlar (mor reçete, kırmızı reçete zaten reçeteli veriliyor Ama ağrı kesici, öksürük şurubu gibi ilaçlar ya de devamlı kullandığı bir ilacı kaybettiği, kırdığı için gece nöbetteyken gelen hastalardan reçete mi isteyeceğiz? Bu duruma vatandaş da, hasta neler de, acil doktorlar da eczacı da hazır değil.”

SON HABER /15 Temmuz 2014

bottom of page