“KANSER İLAÇLARI HASTANELERDEN ÇALINIYOR“Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, kanser ilaçlarının 1 Temmuz 2015’den itibaren hastanelerden satılmasının sakıncalarını daha önce kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı. Hastanelerin onkoloji servisleri ve eczanelerinden milyonlarca liralık kanser ilacı çalındığının basında yer aldığına dikkat çeken Saydan, sendika olarak bunun yaşanabileceğini söylediklerini belirtti, “Hırsızlığa 1 Temmuz gelmeden önce başladılar bile. Özellikle Kamu hastanelerinin bu ilaçlara sahip çıkması çok zor. Devlet bu uygulamayla tasarruf değil, zarar edecek” dedi.Nurten Saydan, TEİS olarak özellikle kamu hastanelerinin ilaçlara sahip çıkamayacaklarını söylediklerini belirterek, “Ülke genelindeki 24 bin eczaneden konforlu ve rahat bir şekilde halkımıza sunulan ilaç ve eczacılık hizmeti; vatandaşlarımızın hiçbir şikayeti olmamasına, kamunun hiçbir kaybı veya zararı olmamasına rağmen yapılan yeni düzenlemelerle eczane dışına çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu gerçekleşirse, hastaneler bu ilaçlara sahip olamayacak, kötü niyetli kişiler bu ilaçları ele geçirerek merdiven altından ihtiyaç sahiplerine yüksek fiyattan satacak. Yahut yurt dışında müşteri bulacaklar. Dün basında yer alana Adana’da gerçekleşen olayda olduğu gibi olaylar artarak yaşanmaya devam edecektir” dedi.
TEİS olarak Danıştay’a dava açtıklarını hatırlatan Saydan, “Danıştay’ın bu yanlış uygulamaya ‘dur’ diyeceğine inanıyoruz. Çünkü, ilaç eczanelerden eczacı danışmanlığında alınır. Hastanelerden eczacısız bir şekilde ve eczane dışında kargo veya postacılarla eczacılık yapılamaz. Devletin kanser ilaçlarından umduğu kar Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmasına neden olacaktır. Yetkililerin bir an önce bu yanlıştan dönmeleri gerekir. Zira tüm dünyada ilaç eczaneden eczacı eli ile temin edilir” dedi.
MİLLİYET-ANKARA 15.06.2015HIRSIZLAR KANSER İLAÇLARININ PEŞİNDETüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, 1 Temmuz’da kanser ilaçlarının kamu hastaneleri tarafından temin edileceğinin açıklamasının ardından hırsızların harekete geçtiğini belirterek “Hırsızlığa 1 Temmuz gelmeden önce başladılar bile. Özellikle kamu hastanelerinin bu ilaçlara sahip çıkması çok zor. Devlet bu uygulamayla tasarruf değil zarar edecek” dedi.TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan, yazılı açıklama yaparak kamu hastanelerinin ilaçlara sahip çıkmasının zor olduğunu belirtti Saydan, “Hastaneler bu ilaçlara sahip olamayacak, kötü niyetli kişiler bu ilaçları ele geçirerek merdiven altından ihtiyaç sahiplerine yüksek fiyattan satacak yahut yurtdışında müşteri bulacaklar. Devlet, tasarruf değil zarar edecek” dedi.
CUMHURİYET 13.06.2015TEİS: KAMU HASTANELERİNİN KANSER İLAÇLARINA SAHİP ÇIKMASI ÇOK ZORTüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) 1.Genel Başkanı Nurten Saydan, kanser ilaçlarının 1 Temmuz 2015 ten itibaren hastanelerden satılmasının sakıncalarını daha önce kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı. Hastanelerin onkoloji servisleri ve eczanelerinden milyonlarca liralık kanser ilacı çalındığının basında yer aldığına dikkat çeken Saydan, “Hırsızlığa 1 Temmuz gelmeden önce başladılar bile. Özellikle kamu hastanelerinin bu ilaçlara sahip çıkması çok zor. Devlet bu uygulamayla tasarruf değil, zarar edecek” dedi.Nurten Saydan, TEİS olarak özellikle kamu hastanelerinin ilaçlara sahip çıkamayacaklarını söylediklerini belirterek, “Ülke genelindeki 24 bin eczaneden konforlu ve rahat bir şekilde halkımıza sunulan ilaç ve eczacılık hizmeti; vatandaşlarımızın hiçbir şikayeti olmamasına, kamunun hiçbir kaybı veya zararı olmamasına rağmen yapılan yeni düzenlemelerle eczane dışına çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu gerçekleşirse, hastaneler bu ilaçlara sahip olamayacak, kötü niyetli kişiler bu ilaçları ele geçirerek merdiven altından ihtiyaç sahiplerine yüksek fiyattan satacak. Yahut yurt dışında müşteri bulacaklar. Dün basında yer alana Adanada gerçekleşen olayda olduğu gibi olaylar artarak yaşanmaya devam edecektir” dedi.
Hastaların tedavi süreçlerinin, hastanelerin satın alma (ihale) bölümlerinin insafına bırakılacağını ifade eden Saydan, elde mevcut olmayan, biten ürünler için açılacak ihale şartnamelerinin ve uzun ihale süreçlerinin tedavilerde aksama ve gecikmelere neden olacağının altını çizdi. Saydan şöyle devam etti: “Hastane stokunda bulunmayan, azalan ya da stok fazlası alınan ürünler sebebi ile doktorun tercihi değil, hastanenin elinde bulunan ilaçlara göre tedavi başlayacak. Kendi kullandığı ilaçları bulamayan ve hastalık nedeni ile hassas olan hasta ve yakınları mecburen kendi ilaçlarını kullanmak isteyecek ve ücretli olarak dışarıdan temin yoluna gidecek. Bu da hastaların ekonomik açıdan karşılamayacağı ekstra bir yükün altına girmelerine, evlerini barklarını satmalarına ve tedaviye ulaşamayarak sağlıklarını tamamen kaybetmelerine neden olacak”.
TEİS olarak Danıştay’a dava açtıklarını hatırlatan Saydan, “Danıştay’ın bu yanlış uygulamaya dur diyeceğine inanıyoruz. Çünkü, ilaç eczanelerden eczacı danışmanlığında alınır. Hastanelerden eczacısız bir şekilde ve eczane dışında kargo veya postacılarla eczacılık yapılamaz. Devletin kanser ilaçlarından umduğu kar Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmasına neden olacaktır. Yetkililerin bir an önce bu yanlıştan dönmeleri gerekir. Zira tüm dünyada ilaç eczaneden eczacı eli ile temin edilir” dedi.
DİYARBAKIR SÖZ 13.06.2015TEİS : KANSER İLAÇLARI ÇALINIYORKanser ilaçlarının 1 Temmuz 2015’den itibaren hastanelerden satılmasının sakıncalarını daha önce kamuoyuyla paylaşan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası’nın (TEİS) öngörüsü gerçek oldu ve ilaçlar çalındı. Tüm Eczacı işverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, Hastane stokunda bulunmayan, azalan ya da stok fazlası alınan ürünler sebebi ile doktorun tercihi değil, hastanenin elinde bulunan ilaçlara göre tedavi başlayacak’ dedi.Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Ecz. Nurten Saydan, TEİS olarak Danıştay’a dava açtıklarını ifade etti. Saydan, bunun yaşanabileceğini söylediklerini belirterek, “Hırsızlığa 1 Temmuz gelmeden önce başladılar bile. Özellikle kamu hastanelerinin bu ilaçlara sahip çıkması çok zor. Devlet bu uygulamayla tasarruf değil zarar edecek.” dedi. Özellikle kamu hastanelerinin ilaçlara sahip çıkamayacaklarını söylediklerine dikkat çeken Saydan, açıklamasına şöyle devam etti: “Ülke genelindeki 24 bin eczaneden konforlu ve rahat bir şekilde halkımıza sunulan ilaç ve eczacılık hizmeti; vatandaşlarımızın hiçbir şikayeti olmamasına, kamunun hiçbir kaybı veya zararı olmamasına rağmen yapılan yeni düzenlemelerle eczane dışına çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu gerçekleşirse hastaneler bu ilaçlara sahip olamayacak, kötü niyetli kişiler bu ilaçlan ele geçirerek merdiven altından ihtiyaç sahiplerine yüksek fiyattan satacak. Yahut yurt dışında müşteri bulacaklar. Dün basında yer alana Adana’da gerçekleşen olayda olduğu gibi olaylar artarak yaşanmaya devam edecektir.”
Hastaların tedavi süreçlerinin hastanelerin satın alma (ihale) bölümlerinin insafına bırakılacağını savunan Saydan, elde mevcut olmayan, biten ürünler için açılacak ihale şartnamelerinin ve uzun ihale süreçlerinin tedavilerde aksama ve gecikmelere neden olacağının altını çizdi. Saydan, şunları ifade etti: “Hastane stokunda bulunmayan, azalan ya da stok fazlası alınan ürünler sebebi ile doktorun tercihi değil, hastanenin elinde bulunan ilaçlara göre tedavi başlayacak. Kendi kullandığı ilaçlan bulamayan ve hastalık nedeni ile hassas olan hasta ve yakınları mecburen kendi ilaçlarını kullanmak isteyecek ve ücretli olarak dışarıdan temin yoluna gidecek. Bu da hastaların ekonomik açıdan karşılamayacağı ekstra bir yükün altına girmelerine, evlerini barklarını satmalarına ve tedaviye ulaşamayarak sağlıklarını tamamen kaybetmelerine neden olacak.”
Danıştay’a dava açtık
Eczacılannın sendikası TEİS olarak Danıştay’a dava açtıklarını bildiren Saydan, “Danıştay’ın bu yanlış uygulamaya ‘dur’ diyeceğine inanıyoruz. Çünkü, ilaç eczanelerden eczacı danışmanlığında alınır. Hastanelerden eczacısız bir şekilde ve eczane dışında kargo veya postacılarla eczacılık yapılamaz. Devletin kanser ilaçlarından umduğu kar Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmasına neden olacaktır. Yetkililerin bir an önce bu yanlıştan dönmeleri gerekir. Zira tüm dünyada ilaç eczaneden eczacı eli ile temin edilir.” dedi
HABER EKSPRES 13.06.2015KANSER İLAÇLARI ÇALINIYORTEİS: Öngörümüz doğru çıktı: Kanser ilaçları çalınıyorÖnceki gün Adana’da patlak veren hastane eczanelerinden kanser ilaçlarının çalınmasıyla ilgili açıklamada bulunan Tüm Eczacılar Sendikası Başkanı Nurten Saydan, Tüm Eczacı İşverenler Sendikasının (TEİS) öngörüsü gerçek oldu ve ilaçlar çalındı, dedi.
KANSER ilaçlarının 1 Temmuz 2015’den itibaren hastanelerden satılmasının sakıncalarını daha önce kamuoyuyla paylaşan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası’nın (TEİS) öngörüsü gerçek oldu ve ilaçlar çalındı.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Eczacı Nurten Saydan, TEİS olarak Danıştay’a dava açtıklarını ifade etti. Saydan, bunun yaşanabileceğini söylediklerini belirterek, “Hırsızlığa 1 Temmuz gelmeden önce başladılar bile. Özellikle kamu hastanelerinin bu ilaçlara sahip çıkması çok zor, Devlet bu uygulamayla tasarruf değil zarar edecek” dedi.
ADANADAKİ OLAYLAR ARTARAK DEVAM EDECEK
Özellikle kamu hastanelerinin ilaçlara sahip çıkamayacaklarını söylediklerine dikkat çeken Saydan, açıklamasına şöyle devam etti: “Ülke genelindeki 24 bin eczaneden konforlu ve rahat bir şekilde halkımıza sunulan ilaç ve eczacılık hizmeti; vatandaşlarımızın hiçbir şikayeti olmamasına, kamunun hiçbir kaybı veya zararı olmamasına rağmen yapılan yeni düzenlemelerle eczane dışına çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu gerçekleşirse hastaneler bu ilaçlara sahip olamayacak, kötü niyetli kişiler bu ilaçları ele geçirerek merdiven altından ihtiyaç sahiplerine yüksek fiyattan satacak. Yahut yurt dışında müşteri bulacaklar. Dün basında yer alana Adana’da gerçekleşen olayda olduğu gibi olaylar artarak yaşanmaya devam edecektir.” Hastaların tedavi süreçlerinin hastanelerin satın alma (ihale) bölümlerinin insafına bırakılacağını savunan Saydan, elde mevcut olmayan, biten ürünler için açılacak ihale şartnamelerinin ve uzun ihale süreçlerinin tedavilerde aksama ve gecikmelere neden olacağının altını çizdi. Saydan, şunları ifade etti: “Hastane stokunda bulunmayan, azalan ya da stok fazlası alınan ürünler sebebi ile doktorun tercihi değil, hastanenin elinde bulunan ilaçlara göre tedavi başlayacak, Kendi kullandığı ilaçları bulamayan ve hastalık nedeni ile hassas olan hasta ve yakınları mecburen kendi ilaçlarını kullanmak isteyecek ve ücretli olarak dışarıdan temin yoluna gidecek. Bu da hastaların ekonomik açıdan karşılamayacağı ekstra bir yükün altına girmelerine, evlerini barklanın satmalarına ve tedaviye ulaşamayarak sağlıklarını tamamen kaybetmelerine neden olacak.”
DANIŞTAY’A DAVA AÇTIK
Eczacılarının sendikası TEİS olarak Danıştay’a dava açtıklarını bildiren Saydan, “Danıştay’ın bu yanlış uygulamaya ‘dur’ diyeceğine inanıyoruz. Çünkü, ilaç eczanelerden eczacı danışmanlığında alınır. Hastanelerden eczacısız bir şekilde ve eczane dışında kargo veya postacılarla eczacılık yapılamaz. Devletin kanser ilaçlarından umduğu kar Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmasına neden olacaktır. Yetkililerin bir an önce bu yanlıştan dönmeleri gerekir, Zira tüm dünyada ilaç eczaneden eczacı eli ile temin edilir. ” dedi. (CHA)
ORTADOĞU 13.06.2015
Devlet, bu uygulamayla tasarruf değil zarar edecek
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, kanser ilaçlarının 1 Temmuz’dan itibaren hastaneler tarafından temin edileceğini anımsatarak, “Özellikle kamu hastanelerinin bu ilaçlara sahip çıkması çok zor. Devlet, bu uygulamayla tasarruf değil zarar edecek” ifadelerini kullandı.
Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, 24 bin eczaneden verilen ilaç ve eczacılık hizmetinin vatandaşların hiçbir şikayeti, kamunun hiçbir kaybı veya zararı olmamasına rağmen yapılan yeni düzenlemelerle eczane dışına çıkarılmaya çalışıldığını belirtti.
Kanser ilaçlarının 1 Temmuz’dan itibaren hastanelerden temin edileceğini hatırlatan Saydan, ilaçların hastanelerde güvenliğinin sağlanmasında sorunlar yaşanacağını savunarak, kötü niyetli kişilerin eline geçmesi halinde ihtiyaç sahiplerine merdiven altından, yüksek fiyattan satılmaya çalışılacağını ileri sürdü. Adana’da dün hastaneden kanser ilaçlarının çalındığını öğrendiklerini de aktaran Saydan, şunları kaydetti:
“Hırsızlığa, 1 Temmuz gelmeden başladılar bile, Adana’da gerçekleşen olayda olduğu gibi bu şekilde olaylar artarak yaşanmaya devam edecektir. Özellikle kamu hastanelerinin bu ilaçlara sahip çıkması çok zor. Devlet, bu uygulamayla tasarruf değil zarar edecek.”
Elde mevcut olmayan, biten ürünler için açılacak ihale şartnamelerinin ve ihale süreçlerinin tedavilerde aksama ve gecikmelere neden olacağını öne süren Saydan, TEİS olarak uygulamanın iptali için Danıştay’da dava açtıklarını da kaydetti.YENİ ASYA 13.06.2015KANSER İLACINDA VAHİM HATA 1 Temmuz 2015’den itibaren hastanelerden satılmasının sakıncalarını daha önce kamuoyuyla paylaşan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası’nın öngörüsü gerçek oldu. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Ecz. Nurten Saydan, TEİS olarak Danıştay’a dava açtıklarını ifade etti. Saydan, bunun yaşanabileceğini söylediklerini belirterek, “Hırsızlığa 1 Temmuz gelmeden önce başladılar bile. Özellikle kamu hastanelerinin bu ilaçlara sahip çıkması çok zor. Devlet bu uygulamayla tasarruf değil zarar edecek.” dedi. Özellikle kamu hastanelerinin ilaçlara sahip çıkamayacaklarını söylediklerine dikkat çeken Saydan, açıklamasına şöyle devam etti:
“Ülke genelindeki 24 bin eczaneden konforlu ve rahat bir şekilde halkımıza sunulan ilaç ve eczacılık hizmeti; vatandaşlarımızın hiçbir şikayeti olmamasına, kamunun hiçbir kaybı veya zararı olmamasına rağmen yapılan yeni düzenlemelerle eczane dışına çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu gerçekleşirse hastaneler bu ilaçlara sahip olamayacak, kötü niyetli kişiler bu ilaçları ele geçirerek merdiven altından ihtiyaç sahiplerine yüksek fiyattan satacak .
Yahut yurt dışında müşteri bulacaklar. Dün basında yer alana Adana’da gerçekleşen olayda olduğu gibi olaylar artarak yaşanmaya devam edecektir.”
STOKTAKİ İLACA BAĞLI TEDAVİ YAPILACAK
Hastaların tedavi süreçlerinin hastanelerin satın alma (ihale) bölümlerinin insafına bırakılacağını savunan Saydan, elde mevcut olmayan, biten ürünler için açılacak ihale şartnamelerinin ve uzun ihale süreçlerinin tedavilerde aksama ve gecikmelere neden olacağının altını çizdi. Saydan, şunları ifade etti: “Hastane stokunda bulunmayan, azalan ya da stok fazlası alman ürünler sebebi ile doktorun tercihi değil, hastanenin elinde bulunan ilaçlara göre tedavi başlayacak. Kendi kullandığı ilaçları bulamayan ve hastalık nedeni ile hassas olan hasta ve yakınları mecburen kendi ilaçlarını kullanmak isteyecek ve ücretli olarak dışarıdan temin yoluna gidecek. Bu da hastaların ekonomik açıdan karşılamayacağı ekstra bir yükün altına girmelerine, evlerini barklarını satmalarına ve tedaviye ulaşamayarak sağlıklarını tamamen kaybetmelerine neden olacak.”
DANIŞTAY’A DAVA AÇTIK
Eczacılarının sendikası TEİS olarak Danıştay’a dava açtıklarını bildiren Saydan, “Danıştay’ın bu yanlış uygulamaya ‘dur’ diyeceğine inanıyoruz. Çünkü, ilaç eczanelerden eczacı danışmanlığında alınır. Hastanelerden eczacısız bir şekilde ve eczane dışında kargo veya postacılarla eczacılık yapılamaz. Devletin kanser ilaçlarından umduğu kar Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmasına neden olacaktır. Yetkililerin bir an önce bu yanlıştan dönmeleri gerekir. Zira tüm dünyada ilaç eczaneden eczacı eli ile temin edilir. ” dedi. (CİHAN)
SON DAKİKA 14.06.2015
Comments