16 Mayıs 2010 tarihine sadece İTS ve karekod uygulaması ertelenmiştir. Medula Eczane Provizyon sistemi uygulaması devam etmektedir.Aralık ayı fatura bedelleri.EK YAPILDI.
Değerli üyelerimiz,
Yaşadığımız kaosun ortadan kalkması için İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'ne yaptığımız başvurularda önerdiğimiz şekilde
( http://www.teis.org.tr/news/120/ARTICLE/2370/2010-02-20.html )karekodlu ilaçların karekodlarının kesilerek reçeteye eklenmesi suretiyle eczacıların reçete karşılayabilmesi dün yayınlanan Genelge ile sağlanmış olup, bu genelgeye göre İTS Karekod uygulaması 16 Mayıs 2010 tarihine ertelenmiştir. Yeni durum hakkında SGK 'dan da yazılı bir açıklama yapılması beklenmektedir.
16 Mayıs 2010 tarihine sadece İTS ve karekod uygulaması ertelenmiştir. “Medula Eczane Provizyon” sistemi uygulaması devam etmektedir.
Üyelerimiz ve meslektaşlarımız başdöndürücü bu süreç sonunda yapılması gerekenler hakkında Sendikamıza bir çok soru iletmektedir.
Sorulara açıklık getirmesi amacıyla;
1.İlaçla ilgili mevzuatı belirleyen İEGM' dür. Bu yüzden SGK sisteminde İTS düzeltmelerini yapmayabilirsiniz. Ancak iskontolar SGK ile ilgili bir konu olduğundan; faturaları teslim edebilmek ve ödeme alabilmek için iskonto değişikliği düzeltmesi yapılmak zorundadır.Şubat ayı Döküm alma ve iskonto düzeltme işlemler saat:17.00 den sonra yapılabilecektir.
2. Bir çok ilacın fiyatının farklı olduğu yönündeki şikayet üzerine yeni Medula Eczane provizyon sistemine % 4 kurum iskontolu ilaçlar ,% 11 olarak girildiği görülmüş ve Sendikamızca ilgili birimden bu yanlışlığın acilen düzeltilmesi istenmiştir.
3. Bir aylık verilebilen ilaçlar için (mide ilaçları vb.) yeni Medula Eczane Provizyon sisteminde uygun teşhis işaretlemeniz gerekmektedir.
4.Acil olarak gelen ve acil olarak girilen reçetelerde SGK 1 günlük ilaç ödemektedir.
5. Yetkililere Sistemin çalışmadığı, çalıştığı zaman çok yavaş olduğu iletilmiştir. Çalışmalar devam etmektedir.Katılım payı maaşlarından kesilen hastalarımızda sistem " katılım payı için sorgulanama yapılamadı" mesajı hatası yetkililere iletilmiş olup Web den kaynaklı hatanın giderilme çalışmaları devam etmektedir.
6. SGK Bütçe ve Muhasebe Dairesi Başkanlığından verilen bilgiye göre dün ve bugün itibari ile bölgelerden bilgisi gelen manuel (Yurt dışı) ve kan ürünü ödemeleri 2 partide bankalara gönderilmiş olup, 4 Mart Perşembe ve 5 Mart Cuma günleri eczacılarımızın hesaplarında olacaktır.
7.Aralık ayı fatura bedellerinin ödenmesi 15 Mart pazartesi günü bankalara gönderilecek şekilde ödeme planına alınmıştır.( SGK' nın bankalarla yaptığı anlaşma gereği bankalar yatırılan parayı 2 iş günü hesaplarda tutabileceğinden bu bedeller 17 Mart 2010 Çarşamba günü hesaplarda olması planlanmaktadır.)
Bilgilerinize sunarız.
TEİS