TEİS HAKKINDA

Ana Sayfa :: Duyurular :: İTS PİLOT DUYURUSU                                                                                                                                                                                      

Kategoriler


 
İTS DOĞRULAMA
PROGRAMI
V. 2.3.0


 KÂR HESAPLAMA TABLOSU
(YENİ)









İTS PİLOT DUYURUSU


03-07-2009

TC SAĞLIK BALANLIĞI İLAÇ VE ECZACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÖNEMLİ

 

 İTS PİLOT DUYURUSU

 

 SGK ve TEB’in talepleri üzerine İlaç Takip Sistemi, 1 Temmuz 2009 tarihi itibariyle sadece pilot eczanelerde başlatılacak, pilot uygulama 1 Temmuz – 1 Ekim tarihleri arasında sürecektir. Pilot uygulama süresince, pilot uygulama kapsamı dışındaki tüm eczaneler eskiden olduğu gibi ilaç vermeye devam edecekler, pilot eczaneler ise karekodlu ilaçların İlaç Takip Sistemi’nden onay alarak, geri ödeme kurumlarına satışını yapabileceklerdir.

            Bu itibarla, tüm üreticiler tarafından 1 Temmuz 2009 tarihinden itibaren karekodlu olarak üretilen ilaçlar, kupürlü veya sürşarj etiketli olarak piyasaya verilebilecektir. 

Karekodlu ilaçlarda kupür yoksa, sürşarj etiketi veya kupür şeklinde bir etiket uygulanacak, barkodu bulunmayan ilaçlarda karekod barkod yerine kesilerek satılabilecektir.

            Karekodlu üretilen ilaçların satışı hakkında pilot eczanelere bilgi verilecek, üretici ya da ithalatçıların izleyeceği yol hakkında ayrıca bilgi verilecektir.                 

            Önemle duyurulur.

 

TC SAĞLIK BALANLIĞI İLAÇ VE ECZACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İ.T.S. BİRİMİ




4 / 5 (4 Oyla)

Yazan:
Isminizi Giriniz: (Doldurulması Gereklidir)
Mail Adresiniz: (Doldurulması Gereklidir)
Konu: (Doldurulması Gereklidir)
Yorumunuz:



OKUYUCU YORUMLARI: 



  Site  

Powered by: PHPCow.com