TEİS HAKKINDA

Ana Sayfa :: Günlük Haberler :: MEMURLARIN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI                                                                                                                                                                                      

Kategoriler


 
İTS DOĞRULAMA
PROGRAMI
V. 2.3.0


 KÂR HESAPLAMA TABLOSU
(YENİ)









MEMURLARIN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI


15-01-2010

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, bugünden itibaren Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınan memurların muayene ücretlerinin eczanelerde tahsil edilmesini eleştirerek, bunun meslekleriyle bağdaşmadığını savundu.

....

 

Memurların Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınması

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, bugünden itibaren Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınan memurların muayene ücretlerinin eczanelerde tahsil edilmesini eleştirerek, bunun meslekleriyle bağdaşmadığını savundu.

AA

ANKARA-Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan yaptığı yazılı açıklamada, kamuda çalışanlar ile bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerinin de bugünden itibaren Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını hatırlattı.

Bugünden itibaren bütün memurların reçetelerinin SGK ile sözleşmeli bütün eczaneler tarafından karşılanabileceğini, ülkenin neresinden gelirse gelsin, hangi kurum olursa olsun; memur ve yakınlarının ilaçlarını SGK ile sözleşmeli eczanelerden alabileceklerini belirten Saydan, ancak uygulamanın birinci gününde aksaklıklar başladığını ileri sürdü.

Bazı kurumların aktivasyon işlemini tamamlayamaması dolayısıyla bugün ilaçlarını almaya giden memurların sistemde kayıtları gözükmediği için ilaçlarını alamadıklarını kaydeden Saydan, bu mağduriyetin ivedilikle düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni uygulamayla ayrıca memurların daha önce maaşlarından kesilen muayene katılım payı ücretlerinin artık eczanelere elden ödeneceğini bildiren Saydan, şu görüşleri dile getirdi:
''SGK'nın muayene ücreti tahsildarı olmadığımızı her fırsatta dile getirmemize rağmen bir de yakınlarıyla birlikte yaklaşık 7.5 milyon vatandaşın muayene ücretini tahsil etmek, mesleğimizle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Bizler eczacıyız. SGK'nın veznedarı değiliz. Aylardır diğer hastalarımıza, 'muayene ücreti tahsildarlığının eczanelerimizle bir ilgisi bulunmadığını' anlatmaya çalışırken, bu kez memurlarla karşı karşıya bırakılıyoruz. Üzerimize yapışan ve kurtulmak istedikçe yenileri eklenen bu muayene ücreti tahsildarlığının bir an önce üzerimizden alınmasını istiyoruz.''


Yurtdışında yaşayan SGK'lilerin faturalarını teslim etmelerine rağmen aylardır bunların ödemelerinin yapılmadığını, bunun da birçok eczaneyi dar boğaza soktuğunu kaydeden Saydan, ''SGK, muayene ücreti tahsildarlığı için fedakarlığı her zaman olduğu gibi eczacısından beklerken, kendi görevini yerine getirmeli ve özellikle aksattığı yurt dışı ödemeleri ivedilikle yapılmalıdır'' dedi.

15 Ocak 2010

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=107922

http://www.porttakal.com/haber-memurlarin-genel-saglik-sigortasi-kapsamina-alinmasi-615908.html




5 / 5 (4 Oyla)

Yazan:
Isminizi Giriniz: (Doldurulması Gereklidir)
Mail Adresiniz: (Doldurulması Gereklidir)
Konu: (Doldurulması Gereklidir)
Yorumunuz:



OKUYUCU YORUMLARI: 



  Site  

Powered by: PHPCow.com