ARŞİV

SURİYELİ

ECZACILAR, SURİYELİ SIĞINMACILARA VERDİKLERİ İLAÇ BEDELLERİNİ

8 AYDIR ALAMIYOR !

Suriyeli hastalara ait reçeteleri karşılayan eczacılar 8 aydır ilaç paralarını almadıkları için mağdur oluyor. Bu konuda en büyük sorunu İstanbul yaşarken, eczacılar eczane başına 100 ila 150 bin TL alacaklı durumdalar.

Yaşanan bu duruma tepki gösteren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan eczacıların daha fazla mağdur olmaması için, yetkililer tarafından biran önce bu ödemelerin yapılmasının sağlanmasını istedi.

“Ödemelerin yapılmama nedeni; ödenek tedariki ve reçete kontrolünün yapılmaması” diyen Saydan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“En büyük sıkıntı İstanbul’da. İstanbul’da bulunan üye ve meslektaşlarımız, Suriyeli mültecilerin reçete bedellerini alamıyor. Eczane eczacılarının sendikası TEİS olarak, eczane başına düşen 100 ila 150 bin liralık ödemelerin yetkililer tarafından biran önce yapılmasının sağlanması gerekmektedir.

Ödemelerin yapılmama nedeni; ödenek tedariki ve reçete kontrolünün yapılamamasıdır. Haziran ayı fatura bedelleri ödenek olmadığı için AFAD  tarafından bekletilmektedir. 2014 Temmuz – Aralık ayları arasında kesilen fatura bedelleri ise verilen reçetelerin kontrol edilmesi için İstanbul Kamu Hastaneleri sekreterliklerinde beklemektedir. Anadolu ve Avrupa yakasındaki sekreterliklerde bekleyen reçetelerin ilgili ve yetkili kurumlarca bir an önce kontrolünün yapılması gerekmektedir.

ECZANE HİZMETLERİ AKSAMA NOKTASINDA

Suriyeli mültecilerin ilaç ihtiyaçlarını karşılayan, faturalarını kesen meslektaşlarımız, ödemelerini alamadıkları için hizmet veremez duruma gelmişlerdir. Eczane başına 100 bin lira ile 150 bin lira arasında AFAD dan alacağını tahsil edemeyen eczacılarımız mağdur olmuşlardır. 2015 yılının ilk ayındayız ve meslektaşlarımız haziran 2014 tarihli fatura bedellerini hala alamamış durumdadırlar.”

ECZACILAR MAĞDUR

Saydan; üye eczacıların sendikayı arayarak “Devlete güvenerek Suriyelerin ilaçlarını karşıladık, ama bedelini alamadığımız için mağdur olduk ve eczanelerimiz batma tehlikesi ile karşı karşıya” dediklerini belirtti.

Saydan Maliye Bakanlığını konu hakkında bilgilendirdiklerini söyleyerek,  şöyle devam etti:

“TEİS olarak; ilgili ve yetkili birimlerden Suriyeli mülteciler tarafından alınan ilaçların bedellerinin, verilen reçete kontrollerinin çabuklaştırılarak, ödenmesini sağlamasını ve eczacılarımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.”

TEİS BASIN BÜROSU/21/01/2015

Kategori :Basın Açıklaması, Basından Etiketler:

Yeniliklerden haberdar olun

Yazıyı paylaşın

İlgili yazılar

Yorum Yazın

Yorumu Gönder
© 2016 Tüm Eczacı İşverenler Sendikası. Bütün Hakları Saklıdır.